«Σε μια πρώτη καταγραφή διαπιστώσεων σημειώνουμε πως η αύξηση σε απόλυτους αριθμούς της ψήφου εμπιστοσύνης των συναδέλφων, η οποία επιβεβαιώνει τη δεύτερη θέση της ανάμεσα στον κόσμο τής Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης»
Με ανακοίνωσή της η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών ΑΚΙΔΑ αναφέρεται στα αποτελέσματα των εκλογών της 30ης Μαΐου και σημειώνει τα εξής:
Οι Εκλογές στην ΠΟΕΔ, 30 Μαΐου 2024, αποτελούν παρελθόν. Η κρίση των συναδέλφων μας διαμόρφωσε το νέο σκηνικό σε ό, τι αφορά στην εκπροσώπηση της κάθε Κίνησης στην Ηγεσία της Οργάνωσης.
Η Ανεξάρτητη Κίνηση Δασκάλων, Νηπιαγωγών και Ειδικών Εκπαιδευτικών Α.Κί.ΔΑ. ευχαριστεί όλες και όλους τις/τους συναδέλφους, οι οποίες/οι με την ψήφο τους της έδωσαν τη δύναμη του 27% μέσα στην Κεντρική Δομή της ΠΟΕΔ. Ένα αποτέλεσμα το οποίο προέκυψε μετά από μια διαδρομή επίπονη μέσα σε ένα δύσβατο προεκλογικό σκηνικό, το οποίο διαμορφωνόταν και συνυπήρχε με το ευρύτερο πολιτικό γίγνεσθαι των πολιτειακών εκλογών για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και το Ευρωκοινοβούλιο.
Ευχαριστίες απευθύνουμε προς όλα τα Μέλη της ΠΟΕΔ που συμμετείχαν σε ποσοστό 90%, δίνοντας ουσιαστικό περιεχόμενο στη Δημοκρατία μα, κυρίως, στην αντιπροσώπευση εντός των συλλογικών σωμάτων της Οργάνωσης. Με την αθρόα συμμετοχή τους καταθέσανε επίσης την απαίτηση και τις προσδοκίες τους για μια αναδιάταξη και ανασυγκρότηση ιδεών και ενεργειών, μέσα από τις οποίες η ΠΟΕΔ να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις και τα προβλήματα που δυσχεραίνουν ολοένα και περισσότερο τη σχολική καθημερινότητα αλλά και τα κρίσιμα ζητούμενα στο εργασιακό επίπεδο.
Το αποτέλεσμα των εκλογών έχει τα δικά του μηνύματα, τα οποία με νηφαλιότητα, ψυχραιμία και υπευθυνότητα απέναντι στα Μέλη της ΠΟΕΔ θα μελετήσουμε και θα αναλύσουμε, ώστε να διαμορφώσουμε το πλαίσιο των ενεργειών μας.
Σε μια πρώτη καταγραφή διαπιστώσεων σημειώνουμε πως η αύξηση σε απόλυτους αριθμούς της ψήφου εμπιστοσύνης των συναδέλφων, η οποία επιβεβαιώνει τη δεύτερη θέση της ανάμεσα στον κόσμο τής Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης. Το ποσοστό του 27% εναποθέτει στην Α.Κί.ΔΑ. ένα κρίσιμο ρυθμιστικό ρόλο για τις αποφάσεις και τη διαμόρφωση συνδικαλιστικής πολιτικής και θέσεων της ΠΟΕΔ, ως επίσης και το οδικού χάρτη που η Οργάνωσή μας καλείται να σχεδιάσει για να είναι αποτελεσματική και παραγωγική τόσο εσωτερικά όσο και στον Κοινωνικό Διάλογο.
Ως Α.Κί.ΔΑ. γνωρίζουμε πολύ καλά τις απαιτήσεις, τις οποίες δημιουργεί το νέο πλαίσιο εσωτερικής λειτουργίας της ΠΟΕΔ αφενός, αφετέρου το πολυσύνθετο κοινωνικό, εκπαιδευτικό περιβάλλον, που γίνεται ολοένα και πιο πιεστικό προς τους συναδέλφους μας.
Συνεπώς οι επόμενες μέρες θα είναι ένα στάδιο αναστοχασμού, αξιολόγησης, επαναπροσδιορισμού της δικής μας παρουσίας στα συλλογικά όργανα της Συντεχνίας μας και καθορισμού της ομάδας των ανθρώπων μας που θα στελεχώσουν τις νευραλγικές θέσεις που μας αναλογούν. Αυτές οι διεργασίες, φυσικά, θα πραγματωθούν με το διο πνεύμα που μας καθορίζει ως Ομάδα Ενεργών Πολιτών από το 1992, της ελεύθερης, ανεξάρτητης και κριτικής σκέψης και την προσήλωση στον ενεργό και αδιάλειπτο διάλογο με τους μάχιμους εκπαιδευτικούς.
Μας περιμένει απαιτητικό έργο και διαβεβαιώνουμε ότι θα πράξουμε το καλύτερο δυνατό για να ανταποκριθούμε σε αυτό».