ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: πέρασε μισός αιώνας, ζωντανές οι μνήμες


Μήνυμα για τις μαύρες επετείους, πραξικοπήματος και τουρκικής εισβολής

Με ανακοινωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία ανααφέρει:

«Πέρασε μισός αιώνας, 50 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο ζωντανές παραμένουν οι φρικτές μνήμες από το μαύρο πρωινό της 20ης Ιουλίου 1974, όταν ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στο νησί μας, σκορπώντας τον όλεθρο.

Το έγκλημα κατά της πατρίδας μας είχε αρχίσει λίγες μέρες νωρίτερα, με το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου. Η ολοκλήρωσή του, με την τουρκική εισβολή, επέφερε δραματικές συνέπειες στον τόπο μας. Πέντε δεκαετίες μετά, η πατρίδα μας παραμένει διαιρεμένη, με τον τουρκικό στρατό να ελέγχει το 37% των εδαφών μας, με τους πρόσφυγες να εξακολουθούν να είναι ξεριζωμένοι, και τους συγγενείς των αγνοουμένων, με πόνο και υπομονή, να αγωνίζονται για να διακριβωθεί η τύχη των δικών τους ανθρώπων.

Για εμάς τους εκπαιδευτικούς, ο αντικατοχικός αγώνας δεν είναι μια έννοια που έχει ξεθωριάσει διαμέσου των χρόνων. Ο αγώνας για απελευθέρωση και επιστροφή είναι καθημερινά στη ζωή μας, μέσα στις σχολικές αίθουσες, στην έδρα και τη μάθηση, αλλά κυρίως στη διαμόρφωση των χαρακτήρων των αυριανών ηγετών αυτού του τόπου.

Οι πολιτικές και οι σκοπιμότητες δεν μας αφορούν. Οι εκπαιδευτικοί διαχρονικά βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Ο αγώνας για την πατρίδα δεν σταματά. Είναι ταυτισμένος με το λειτούργημα και την αποστολή μας. Η φλόγα που δείχνει το δρόμο της επιστροφής δεν θα σβήσει μέχρι την πολυπόθητη ώρα της απελευθέρωσης».

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










766