«Απάνθρωπη τοποθέτηση της ΦΠΚ Πρωτοπορίας για κατάργηση του καταλόγου διοριστέων»


Ανακοίνωση της Προοδευτικής Κίνησης Δασκάλων- Νηπιαγωγών 

Με ανακοίνωσή της η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων Νηπιαγωγών αναφέρει:

«Με έκπληξη και απογοήτευση έχουμε διαβάσει την τοποθέτηση της Πρωτοπορίας, φοιτητικής παράταξης του ΔΗΣΥ, για την κατάργηση του καταλόγου διοριστέων, στη χθεσινή συνεδρία της ΦΕΠΑΝ. Μια τοποθέτηση η οποία αποτελεί συνέχεια, απ’ ό,τι φαίνεται, της εκδήλωσης που έλαβε χώρα την περασμένη άνοιξη στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, παρουσία βουλευτών και στελεχών του ΔΗΣΥ.

Εξ αρχής σημειώνουμε ότι έχουν κάθε δικαίωμα να υποτιμούν και να υποβαθμίζουν οι ίδιοι το πτυχίο τους απαιτώντας επιπλέον εξετάσεις για να αποδείξουν ότι μπορούν να διδάξουν. Εμείς εξακολουθούμε να θεωρούμε ότι ο/η ικανός/ή εκπαιδευτικός κρίνεται στην τάξη και στην πράξη και όχι μέσω γραπτών εξετάσεων. Έχουν επίσης κάθε δικαίωμα να ζητούν την πλήρη κατάργηση των καταλόγων διοριστέων, στην προσπάθειά τους να «αγοράσουν» επιπλέον ελπίδες διορισμού.

Δεν έχουν όμως ΚΑΝΕΝΑ δικαίωμα να παίζουν με το μέλλον και την εργασία χιλιάδων νέων με οικογένειες και παιδιά, οι οποίοι θα βρεθούν στον δρόμο με την κατάργηση των καταλόγων διοριστέων. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να αγνοούν το γεγονός ότι αυτοί οι χιλιάδες εκπαιδευτικοί (αντικαταστάτες, συμβασιούχοι, αορίστου χρόνου), διαθέτουν εκπαιδευτική εμπειρία αρκετών χρόνων, η οποία είναι ιδιαίτερα σημαντική στην όλη εκπαιδευτική διαδικασία. Δεν έχουν επίσης κανένα απολύτως δικαίωμα να θεωρούν και να συμπεραίνουν αυθαίρετα και αλόγιστα, ότι δε θα θυματοποιηθεί κόσμος το 2027 με την κατάργηση του καταλόγου διοριστέων.

Σημειώνουμε επίσης ότι καμία αναφορά δε γίνεται στην τοποθέτησή τους για τα μεγάλα κενά του νέου συστήματος διορισμών, κενά που αναγκάζουν τους νέους εκπαιδευτικούς να δίνουν κάθε δύο χρόνια εξετάσεις και που δημιουργούν επιπρόσθετα προβλήματα με την κατάργηση της βαθμολογίας στα 10 χρόνια.

Η Προοδευτική Κίνηση Δασκάλων και Νηπιαγωγών καταδικάζει την υποκινούμενη από τον ΔΗΣΥ στάση της Πρωτοπορίας για το θέμα και χαιρετίζει την απόφαση της ΦΕΠΑΝ να απορρίψει την πρότασή τους. Καλούμε όλους να ενώσουν δυνάμεις τους για διόρθωση των κενών και των στρεβλώσεων του νέου συστήματος διορισμού αλλά και για τη διατήρηση όλων των καταλόγων και μετά το 2027».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1617