ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία: Οργανικές θέσεις μονιμοποίησης, η απάντηση στην έγκαιρη στελέχωση


* Προβληματισμοί και επιφυλάξεις για την πρόταση της ΕΕΥ

* Ανάγκη να προχωρήσουν οι εισηγήσεις της ΠΟΕΔ

Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:

  «Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια ραγδαία αύξηση του αριθμού των εκτάκτων εκπαιδευτικών στον τομέα της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Επομένως, καθίσταται επιτακτική η ανάγκη για την εξεύρεση λύσεων που θα επιτρέψουν την ταχύτερη και αποτελεσματικότερη στελέχωση των σχολικών μονάδων, χωρίς να δημιουργούνται αδικίες ή προβλήματα.

Κεντρικός πυλώνας αυτής της προσπάθειας πρέπει να είναι η δραστική μείωση των έκτακτων θέσεων και η αντίστοιχη αύξηση των μονίμων θέσεων μέσω της παραχώρησης πρόσθετων μόνιμων θέσεων εργασίας.

Ως ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία αναγνωρίζουμε ότι το υφιστάμενο σύστημα στελέχωσης και τοποθέτησης συμβασιούχων παρουσιάζει προβλήματα και αδυναμίες, ιδιαίτερα μετά την αύξηση του αριθμού των εκτάκτων, συμπεριλαμβανομένων των αορίστου χρόνου, των συμβασιούχων και των συμβασιούχων μερικής απασχόλησης.

Για την ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, πρωταρχικής σημασίας είναι η υλοποίηση προτάσεων που καταθέτει εδώ και καιρό τόσο η ΠΟΕΔ όσο και η ίδια η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία, οι οποίες είμαστε βέβαιοι ότι θα περιορίσουν τα προβλήματα. 

Καλούμε λοιπόν τους αρμόδιους φορείς (ΕΕΥ, Υπ. Παιδείας και Υπ. Οικονομικών), προτού προχωρήσουν σε οποιεσδήποτε άλλες κινήσεις, όπως εφαρμόσουν άμεσα τις δεσμεύσεις τους, με τη δραστική αύξηση των οργανικών θέσεων για μονιμοποιήσεις, τον περιορισμό των εκτάκτων θέσεων στο 7% και την έγκαιρη έναρξη των διαδικασιών στελέχωσης. Παράλληλα, είναι αναγκαία η βελτίωση της διαδικασίας τοποθέτησης συμβασιούχων με την ύπαρξη αντικειμενικών κριτηρίων πέραν της σειράς του καταλόγου.

Ως ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία θα εγγράψουμε το ζήτημα που προκύπτει με τη νέα εισήγηση της ΕΕΥ για προκήρυξη των διορισμών στο ΕΔΣ της ΠΟΕΔ, ζητώντας την καταγραφή  των προβληματισμών και την αποστολή αυτών με επιστολή στην Αρμόδια Αρχή (ΕΕΥ και ΥΠΑΝ).  

Οι προβληματισμοί και επιφυλάξεις που υπάρχουν θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη σε μια διαδικασία γόνιμου διαλόγου που αναμένουμε να συνεχιστεί, με στόχο να είναι πραγματικά ωφέλιμη η όποια αλλαγή για το εκπαιδευτικό σύστημα και να μην δημιουργεί προβλήματα».




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter