Περί αξιολόγησης και η αναγκαιότητα για διάλογο


ΤΟΥ ΑΝΤΩΝΗ ΤΙΝΗ*

Το πιο κάτω κείμενο, δεν είναι δικό μου. Όμως, αντικατοπτρίζει πολύ ορθά, όλα όσα ειπώθηκαν από πλευράς ΠΟΕΔ το τελευταίο διάστημα. 

"Δεν μηδενίζουμε το περιεχόμενο της πρότασης. Ζητούμε βελτίωση και διορθώσεις... το ζητούμενο είναι η ουσιαστική αλλαγή και βελτίωση των υφιστάμενων κανονισμών αξιολόγησης και όχι ένα σχέδιο με πολλαπλές ασάφειες και αντιφάσεις, καθώς και επανάληψη κενών και στρεβλώσεων του υφιστάμενου... το βήμα της Βουλής δεν είναι βήμα για κοινωνικό διάλογο. Ο διάλογος πρέπει να προηγηθεί ώστε να πάει ένα νομοθέτημα με τις περισσότερες συγκλίσεις. Πρώτοι εμείς οι εκπαιδευτικοί ζητούμε εκσυγχρονισμό στους κανονισμούς αξιολόγησης, αλλά δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή στο ΥΠΑΝ να προχωρήσει με μονομερείς αποφάσεις" 

Περί αξιολόγησης ο λόγος, λοιπόν. 

Προσωπική μου θέση είναι ότι οφείλουμε να πιέζουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για να διορθωθούν οι στρεβλώσεις του προτεινόμενου σχεδίου και να έχουμε ένα σωστό σχέδιο αξιολόγησης από όλες τις απόψεις. 

Γιατί υπάρχουν και στοιχεία που είναι καλά για τον κλάδο μας. Όπως και στοιχεία που χρήζουν διόρθωσης, ασάφειες και κενά. Το ΥΠΑΝ οφείλει να προσέλθει σε ουσιαστικό διάλογο με στόχο να εξευρεθούν συγκλίσεις. 

Πέραν τούτου, ο καθένας και η καθεμιά από μας λαμβάνει αποφάσεις και ψηφίζει με βάση τη συνείδησή του/της.

*Δάσκαλος




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










663