Για το νέο σχέδιο αξιολόγησης εκπαιδευτικού.
Με απόφαση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, το νομοσχέδιο αξιολόγησης τέθηκε εκ νέου υπό διαβούλευση
Με ανακοίνωσή της η ΠΑΔΕΔ Πρωτοπορία αναφέρει:
«Ως ΠΑ.Δ.Ε.Δ. Πρωτοπορία, χαιρετίζουμε τη στάση της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και των βουλευτών που την απαρτίζουν, για τη θέση τους να σταλεί το νομοσχέδιο αξιολόγησης των εκπαιδευτικών – που κατατέθηκε από το Υπουργείο Παιδείας – πίσω στο τραπέζι του διαλόγου, μεταξύ των συμβαλλομένων μερών (ΥΠΑΝ και Εκπαιδευτικών Οργανώσεων).
Παράλληλα, τονίζουμε τη θετική στάση των κομμάτων που ασπάστηκαν τη θέση της ΠΟΕΔ για συνέχιση του διαλόγου, με σαφή χρονοδιαγράμματα.
Αναμένουμε, λοιπόν, από το ΥΠΑΝ το επόμενο διάστημα να εγκύψει στις θέσεις που έχουν σταλεί εδώ και καιρό από την ΠΟΕΔ και, με πολιτική βούληση αλλά και διάθεση διαλόγου, να επιστρέψουμε στο τραπέζι του διαλόγου. Με βάση επιστημονικά επιχειρήματα, να αναζητηθούν οι συγκλίσεις που θα μας επιτρέψουν σύντομα να καταλήξουμε σε ένα νέο, ομόφωνο νομοσχέδιο αξιολόγησης.
Στον δρόμο του διαλόγου – και όχι της σύγκρουσης, που κακώς άφησε το Υπουργείο Παιδείας να δημιουργηθεί το τελευταίο διάστημα – κρατούμε τα θετικά στοιχεία του σχεδίου και δηλώνουμε έτοιμοι να εργαστούμε εντατικά για το καλό του Δημόσιου Σχολείου, ώστε να βρεθούν λύσεις για ένα δίκαιο και σύγχρονο σύστημα αξιολόγησης, που είναι και ο βασικός μας στόχος.
Αναμένουμε, λοιπόν, από το ΥΠΑΝ να επιδείξει την ίδια θέληση, ώστε να επιτευχθούν οι απαραίτητες συγκλίσεις. Τυχόν άτεγκτη στάση από πλευράς ΥΠΑΝ θα επιφέρει αχρείαστη αναστάτωση στον χώρο της Δημόσιας Παιδείας του τόπου».