Με ανακοίνωσή της η Κίνηση ΔΗ.ΑΝ.Α Δασκάλων Νηπιαγωγών, Ειδικών Εκπαιδευτικών αναφέρει:
«Έχουν απομείνει μόνο μερικές μέρες για το κλείσιμο της Βουλής και η Κυβέρνηση ακόμη δεν έχει καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό. Ως ΔΗ.ΑΝ.Α, αναμένουμε, τις αμέσως επόμενες μέρες, η Κυβέρνηση να ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ και να προχωρήσει με την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού, μέσω του οποίου θα υλοποιηθεί, έστω και καθυστερημένα, το 2ο μέρος της συμφωνίας για παροχή αριθμού μονιμοποιήσεων που θα μειώσουν το ποσοστό των εκτάκτων εκπαιδευτικών σε λογικά επίπεδα.
Οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο θεωρούμε ότι συνιστά ΑΘΕΤΗΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ από μέρους της Κυβέρνησης και οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα πρέπει να αντιδράσουν με τον ανάλογο τρόπο.
Υπενθυμίζουμε πως η υλοποίηση της δέσμευσης από μέρους της Κυβέρνησης έχει σχεδόν μηδενικό κόστος, αλλά την ίδια στιγμή θα βοηθήσει αφάνταστα τη διαδικασία έγκαιρης στελέχωσης των σχολείων.
Στις 20.11.2023, μετά την συνάντηση της ΠΟΕΔ με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας χαιρετίσαμε την εξαγγελία της Κυβέρνησης. Το ίδιο πράξαμε και όταν υλοποιήθηκε το 1ο μέρος της συμφωνίας πέρσι τέτοια εποχή. Αναμένουμε πως και φέτος θα πράξουμε το ίδιο αφού η εξαγγελία δεν θα μείνει μόνο στα λόγια και τις αμέσως επόμενες μέρες θα υλοποιηθεί ΟΠΩΣ ΣΥΜΦΩΝΗΘΗΚΕ το 2ο μέρος και θα αποφευχθεί αχρείαστη αντιπαράθεση».