ΠΟΦΕΝ: Ικανοποίηση για τις φοιτητικές εστίες στο Παν. Κύπρου και ΤΕΠΑΚ


Με ανακοίνωσή της, η Φοιτητική Ένωση Πανεπιστημίου Κύπρου αναφέρει:

«Ως Φοιτητική Ένωση Πανεπιστημίου Κύπρου εκφράζουμε την ικανοποίηση μας γύρω από το ζήτημα της Β' Φάσης Εστιών, μετά τις δημόσιες δηλώσεις του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Κύπρου κ. Τάσου Χριστοφίδη. Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, έχουν ήδη αρχίσει οι διαδικασίες ανέγερσης της Β' Φάσης Εστιών, με χρονοδιάγραμμα εντός 5 χρόνων, με 700 νέες εστίες που θα προστεθούν στις 208 υφιστάμενες.

Παράλληλα, ο κ. Χριστοφίδης σημείωσε την μακροπρόθεσμη πρόθεση του Πανεπιστημίου Κύπρου για να ακολουθήσει η Γ' και Δ' Φάση των Εστιών, που θα ανεβάσει τον αριθμό των Εστιών στις 1900. Επίσης αποτελεί θετική εξέλιξη το γεγονός της συζήτησης για ανέγερση Εστιών και στο ΤΕΠΑΚ. Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι με βάση την εξαγγελία, η πηγή χρηματοδότησης για ανέγερση των εστιών, δίνει τη δυνατότητα στο Πανεπιστήμιο να παρέχει το δικαίωμα στη στέγαση στους μελλοντικούς φοιτητές χωρίς να υπόκεινται σοβαρή οικονομική επιβάρυνση. Γεγονός που συνάδει με την αποστολή ενός δημόσιου ιδρύματος που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες.

Από μεριάς μας, θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε συστηματικά το ζήτημα, ώστε οι διαδικασίες να ολοκληρωθούν έγκαιρα. Θα σταθούμε στο πλευρό των πρυτανικών αρχών στην προσπάθεια τους αυτή, αλλά και σε κάθε τους ενέργεια που εξυπηρετεί τις σοβαρές ανάγκες των φοιτητών. Παράλληλα, μέχρι την ολοκλήρωση της Β' Φάσης των Εστιών, θα συνεχίσουμε τους αγώνες μας για την επίτευξη κατάλληλης κρατικής στεγαστικής πολιτικής για τους φοιτητές, όπως η ενίσχυση του φοιτητικού επιδόματος στέγασης μέσα από τη φοιτητική μέριμνα».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

421