Πρόσκληση εκδήλωση ενδιαφέροντος από καλλιτέχνες για τη 19η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου


Οι Πολιτιστικές  Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας πληροφορούν το κοινό ότι η 19η Μπιενάλε Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου (MEDITERRANEA 19) θα διεξαχθεί στον Άγιο Μαρίνο από τις 22 Οκτωβρίου 2020 έως τις 28 Φεβρουαρίου 2021 με τίτλοSchoolofWaters

Οργανωτικός φορέας της Μπιενάλε είναι η «Διεθνής Ένωση των Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου BJCEM (= Association Internationale pour la Biennale des Jeunes Créateurs de l’ Europe et de la Méditerranée), ένα ευρύ δίκτυο, μοναδικό στην Ευρώπη, σκοπός του οποίου είναι  η προώθηση των δια-πολιτισμικών σχέσεων των νέων δημιουργών, πέρα από πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και στενά γεωγραφικά σύνορα.  Η Κύπρος συμμετέχει στο δίκτυο της BJCEM μέσω των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας.

Η Πρόσκληση για Εκδήλωση Ενδιαφέροντος απευθύνεται σε καλλιτέχνες, συγγραφείς και ερευνητές ηλικίας από 18 μέχρι 35 ετών (ημερομηνία γέννησης από την 1η Ιανουαρίου 1984 και μετά), οι οποίοι είναι Κύπριοι πολίτες ή διαμένουν μόνιμα στην Κυπριακή Δημοκρατία. Με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει ετοιμαστεί ανεπίσημη μετάφραση της Πρόσκλησης στα Ελληνικά. Το κείμενο, προσαρμοσμένο στα δεδομένα της Κύπρου, επισυνάπτεται ως Παράρτημα στην παρούσα Ανακοίνωση. 

Οι αιτήσεις συμμετοχής διατίθενται επιγραμμικά μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης http://www.bjcem.org/mediterranea19/ απ’ όπου είναι προσβάσιμο και το πλήρες κείμενο της Πρόσκλησης στην Αγγλική, Αραβική, Γαλλική και Ιταλική γλώσσα.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν τη συμπληρωμένη αίτηση συμμετοχής καθώς και όλα τα συνοδευτικά στοιχεία μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 2020 ώρα 8 μμ (Ιταλική ώρα) στην ηλεκτρονική διεύθυνση application@bjcem.org.

Η τελική επιλογή των συμμετεχόντων θα διενεργηθεί από την επιμελητική ομάδα, η οποία εκπόνησε το θεωρητικό πλαίσιο της Μπιενάλε




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










800