ΥΠΠΑΝ: Με δημόσια δαπάνη θα γίνει η κηδεία του Μιχάλη Πασιαρδή


 Εκφράζοντας βαθιά θλίψη για το θάνατο του μεγάλου ποιητή και λογοτέχνη Μιχάλη Πασιαρδή, ο Υπουργός Παιδείας και το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας υπογραμμίζουν τη μεγάλη προσφορά του στα γράμματα, την τέχνη και την αυτοσυνειδησία του κυπριακού λαού.

«Στο χώρο της ποίησης καταγράφεται ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους ποιητές της Κύπρου, με τη γραφή και τον ποιητικό λόγο του να έχουν ξεπεράσει και τα όρια της χώρας μας. Ενώ στο χώρο της θεατρικής δημιουργίας τα έργα του συγκίνησαν και άγγιξαν και το ευρύτερο κοινό. 

Ο Μιχάλης Πασιαρδής με το ήθος, τη σεμνότητα και τη σοφία του σφράγισε όχι μόνο τα λογοτεχνικά πράγματα, αλλά γενικότερα το δημόσιο βίο και μας αφήνει μια πολύτιμη παρακαταθήκη. Ειδικότερα η πολύχρονη παρουσία και συγκινητική προσφορά του στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου τον καθιστά μια από τις σημαντικότερες φωνές στα ραδιοφωνικά χρονικά, έχοντας διαπαιδαγωγήσει και καλλιεργήσει αρκετές γενιές ακροατών και φίλων του λόγου.

Ο ποιητής έφυγε πλήρης ημερών, αλλά το έργο και οι παρακαταθήκες του θα μείνουν για πάντα ως ένα πολύτιμο απόθεμα της πνευματικής κληρονομιάς μας.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του.

Ως ένδειξη εκτίμησης και αναγνώρισης η κηδεία του Μιχάλη Πασιαρδή θα γίνει με δημόσια δαπάνη από την Πολιτεία».    
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter


204