Θλίψη ΥΠΠΑΝ για τον αδόκητο θάνατο τoυ ηθοποιού Γιώργου Λώρη


Το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για το θάνατο του ηθοποιού και μουσικού Γιώργου Λώρη, ενός καλλιτέχνη με πολυετή παρουσία στη θεατρική, τηλεοπτική και μουσική σκηνή του τόπου μας.

Ο Γιώργος Λώρης γεννήθηκε στη Πάφο το 1958 και από την ηλικία των έξι ετών ζούσε στη Λεμεσό. Το 1981 αποφοίτησε με άριστα από τη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου και στη συνέχεια επέστρεψε στην Κύπρο. Για σειρά ετών συνεργάστηκε με το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου και συμμετείχε ως ηθοποιός και μουσικός σε  τηλεοπτικές σειρές και ραδιοφωνικές εκπομπές, Κυπριώτικα σκετς, παιδικά εκπαιδευτικά προγράμματα και τηλεοπτικά προγράμματα αναψυχής.

Ήταν ιδρυτικό μέλος της θεατρικής ομάδας «Θέατρο 81» τη διετία 1981-83 με την οποία ανέβασαν θεατρικά έργα από το σύγχρονο ελληνικό ρεπερτόριο ενώ συμμετείχε ως ηθοποιός σε έργα της παιδικής σκηνής του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου αλλά και σε πολλά έργα της ΕΘΑΛ. Στον κινηματογράφο συνεργάστηκε με τον αξέχαστο Σωτήρη Μουστάκα

Ο Γιώργος Λώρης ήταν ένας δραστήριος πολίτης με συμμετοχή στα κοινά. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος Λεμεσού τις περιόδους 1986-1991 και 1991-1996.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










685