Τιμητική έκδοση: Ο ήρωας Τάσος Μάρκου


ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ Α. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ*

Την τιμητική έκδοση με τίτλο: Ο ήρωας Τάσος Μάρκου, ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) η οποία εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2021. Το εν λόγω λεύκωμα αποτελεί ένα μνημόσυνο για τον σύγχρονο ήρωα, ο οποίος με την αγωνιστικότητα, την παλληκαριά και την αφοσίωσή του στην πατρίδα έχει λαμπρύνει την Ιστορία της Κύπρου και όχι μόνο. Ο Τάσος Μάρκου αποτελεί σύμβολο και ιδανικό για όλους.

Πραγματοποιήθηκε επίσης τελετή στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Προεδρικού Μεγάρου στη Λευκωσία, με την οποία το ΥΠΠΑΝ επιβράβευσε τους μαθητές/μαθήτριες που διακρίθηκαν στον Διαγωνισμό «Ο Ήρωας Τάσος Μάρκου». Έναν Διαγωνισμό, ο οποίος θεσμοθετήθηκε με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου (2019) μετά από κατάθεση σχετικής πρότασης.

Η καθιέρωση του συγκεκριμένου διαγωνισμού, ο οποίος θα διεξάγεται κάθε πέντε χρόνια, με απώτερο σκοπό να γνωρίσουν οι μαθητές/μαθήτριες τη ζωή, τη δράση και τη θυσία του ήρωα της σύγχρονης κυπριακής ιστορίας, Τάσου Μάρκου, αποτελεί γεγονός. Το συγκεκριμένο δε Λεύκωμα έχει αποσταλεί σε όλα τα σχολεία της Κύπρου.

Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν στην Επιτροπή Εκδόσεων του εν λόγω Λευκώματος η οποία αγκάλιασε με ιδιαίτερη θέρμη και ευσυνειδησία την προετοιμασία του Λευκώματος, κάτω από πραγματικά αντίξοες συνθήκες λόγω των συνεπειών της πανδημίας.

*Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΥΠΠΑΝ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










954