Προκήρυξη Διαγωνισμού Διηγήματος για μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων Λευκωσίας


Η Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, το Grammar School Λευκωσίας, το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου και το Πανεπιστήμιο της Δευτέρας προκηρύσσουν Διαγωνισμό Διηγήματος για μαθητές/τριες Γυμνασίων και Λυκείων.

Ο Διαγωνισμός είναι προαιρετικός και οι μαθητές/τριες θα ασχοληθούν με τη συγγραφή διηγήματος στον ελεύθερό τους χρόνο, στα ελληνικά ή στα αγγλικά. Τα διηγήματα θα αξιολογηθούν από διαφορετικές Κριτικές Επιτροπές για τα Γυμνάσια και Λύκεια και για τα Αγγλικά και για τα Ελληνικά. Θα απονεμηθούν βραβεία και έπαινοι ανά κατηγορία, στα πλαίσια Ημερίδας Πεζογραφίας, αφιερωμένης στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Κώστα Μόντη, που θα γίνει τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου 2014, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, στη Λευκωσία. Περαιτέρω πληροφορίες για την Ημερίδα Πεζογραφίας και την Τελετή Βράβευσης θα ανακοινωθούν αργότερα.

Παρακαλώ να ενημερώσουν έγκαιρα οι φιλόλογοι και οι καθηγητές της αγγλικής γλώσσας του σχολείου σας τους/τις μαθητές/τριές σας για τον Διαγωνισμό Πεζογραφίας και να ενθαρρύνουν τη συμμετοχή τους. Τελευταία ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού είναι η Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013.

Όροι του Διαγωνισμού:

  • Μπορούν να συμμετάσχουν μαθητές/τριες των Γυμνασίων και Λυκείων Λευκωσίας με ένα μόνο διήγημα.
  • Γλώσσα: ελληνική ή αγγλική.
  • Θέμα: Οι μαθητές /τριες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν όποιο θέμα επιθυμούν.
  • Έκταση διηγήματος: 1000 -1200 λέξεις.
  • Το διήγημα πρέπει να είναι προσωπική και αυθεντική εργασία των ίδιων των μαθητών/τριών, να έχει τίτλο και να είναι πληκτρολογημένο.
  • Κατά τη συγγραφή του διηγήματος καλούνται οι μαθητές /τριες να χρησιμοποιήσουν και τις ακόλουθες λέξεις: μνήμη, βλέμμα, χρόνια, βουλιάζω, κατευοδώνω, διαισθάνομαι, τείχη, διστακτικά, πενήντα, απέραντο, παρμένες από το μυθιστόρημα του Κ. Μόντη Ο αφέντης Μπατίστας και τ' άλλα, σε οποιονδήποτε αριθμό και οποιαδήποτε πτώση και σειρά. Αυτές οι λέξεις να υπογραμμιστούν στο διήγημα, για να εντοπίζονται εύκολα.
  • Το διήγημα να υποβληθεί σε οκτώ (8) πληκτρολογημένα αντίτυπα, με ψευδώνυμο και τετραψήφιο αριθμό επιλογής των διαγωνιζομένων, τα οποία θα αναγράφονται στο πάνω δεξιό μέρος του διηγήματος.
  • Οι διαγωνιζόμενοι/ες θα χρειαστούν δύο (2) φακέλους. Τα πραγματικά στοιχεία (ονοματεπώνυμο, τάξη, διεύθυνση, τηλέφωνο και σχολείο) του/της διαγωνιζόμενου/ης να κλεισθούν στον ένα μικρό φάκελο και στο εξωτερικό του μέρος να αναγραφεί το ψευδώνυμο και ο τετραψήφιος αριθμός τους. Τα οκτώ αντίτυπα και ο μικρός φάκελος να σταλούν με επιστολή, σε άλλο μεγαλύτερο φάκελο, με ένδειξη σε ποιον από τους διαγωνισμούς συμμετέχουν, δηλαδή: α) Διαγωνισμός Διηγήματος για Γυμνάσιο - Ελληνικά β) Διαγωνισμός Διηγήματος για Γυμνάσιο - Αγγλικά γ) Διαγωνισμός Διηγήματος για Λύκειο - Ελληνικά δ) Διαγωνισμός Διηγήματος για Λύκειο - Αγγλικά, στη διεύθυνση:

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Γωνία Κίμωνος και Θουκυδίδου Ακρόπολη, 1434 Λευκωσία

Διαγωνισμός Διηγήματος (Υπόψη κ. Γ. Κούμα, ΕΜΕ Φιλολογικών Μαθημάτων)

  • Στο επάνω μέρος της επιστολής να αναγράφεται το ψευδώνυμο, ο τετραψήφιος αριθμός και αν ο/η διαγωνιζόμενος/η φοιτά σε Γυμνάσιο ή Λύκειο. Να μην αναγραφεί το συγκεκριμένο σχολείο στο οποίο φοιτούν.
  • Τελευταία ημερομηνία υποβολής των συμμετοχών είναι η Πέμπτη, 19 Δεκεμβρίου 2013



Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










141