Πρώτη Συνάντηση Δικτύου Διευθυντών/ντριών Ενιαίων Ολοήμερων Σχολείων (ΕΟΣ)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2016, από τις 09:00 μέχρι τις 12:00, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου,Παγκύπριο Εκπαιδευτικό Συνέδριο με τη συμμετοχή της Διεύθυνσης Δημοτικής Εκπαίδευσης (Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, ΠΛΕ, ΕΔΕ, Λειτουργοί Γραφείου Ολοήμερων Σχολείων) και των Διευθυντών/ντριών αλλά και των Διευθυνόντων/ουσών των δεκατεσσάρων (14) ΕΟΣ, στο πλαίσιο της δημιουργίας ενός δικτύου συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ των πιο πάνω, με στόχο την πιο εύρυθμη λειτουργία των ΕΟΣ και την αναβάθμιση του θεσμού.

Το συνέδριο χαιρέτησε ο Διευθυντής Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Ελπιδοφόρος Νεοκλέους, ο οποίος έμεινε μέχρι το τέλος, συζητώντας με τους συμμετέχοντες και δίνοντας απαντήσεις στους προβληματισμούς τους. Το Συνέδριο αποτέλεσε μια πολύ καλή ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων για το θεσμό και κατάθεσηκαλών πρακτικών που εφαρμόζονται στα Ενιαία Ολοήμερα Σχολεία. Συζητήθηκαν θέματα στελέχωσης των ΕΟΣ, Αγοράς Υπηρεσιών από εκπαιδευτικούς/εκπαιδευτές, διδασκαλίας σε Συμπλέγματα, ευελιξίας Ωραρίου, Ωρολογίου Προγράμματος, Αναλυτικού Προγράμματος, Ενισχυτικού Χρόνου, Κατ’ Οίκον Εργασίας, κ.ά. Όπως διαφάνηκε, η βελτίωση της εκπαιδευτικής διαδικασίας επιτυγχάνεται μέσα από μια συνεχή αξιολόγηση των αποτελεσμάτων.

Οι σύνεδροι κατέθεσαν αξιόλογες προτάσεις που έχουν σχέση με ρουτίνες καλής συμπεριφοράς, με καινοτόμα προγράμματα, όπως αντιμετώπισης παραβατικής συμπεριφοράς, ευαισθητοποίησης απένταντι στο περιβάλλον, εκπαιδευτικών εφαρμογών, όπωςCLIL, Euronet, κ.ά., ειδικά προγράμματα για πιο αποτελεσματική επικοινωνία μεταξύ σχολείου-οικογένειας-κοινότητας, κ.ά.

Στη συνέχεια, έγινε συντονισμένη συζήτηση για θέματα-δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ΕΟΣ και έγινε ανταλλαγή απόψεων για τρόπους επίλυσής τους.

Συμπερασματικά, και μέσα από ένα κλίμα συνεργατικότητας, φάνηκε ότι ο θεσμός λειτουργεί με τεράστια επιτυχία και έχει αγκαλιαστεί από τις τοπικές κοινωνίες που τον θεωρούν απαραίτητο. Οι Διευθυντές/ντριες αλλά και όσοι παρέστησαν, δήλωσαν πόσο σημαντική ήταν αυτή η συνάντηση και έδειξαν προθυμία ώστε ένα τέτοιο Δίκτυονα γίνει θεσμός, με σκοπό, όπως προαναφέρθηκε, την πιο εύρυθμη λειτουργία των ΕΟΣ και την αναβάθμιση του θεσμού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











174