Σπουδές στο Κολλέγιο CDA για Βοηθός Διεύθυνσης/ Γραμματέως


H Υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων Λευκωσίας του Κολεγίου CDA, Τόνια Γεωργίου παρουσιάζει το επάγγελμα της Βοηθού Διεύθυνσης/ Γραμματέως, ενός επαγγέλματος με πολλές ευκαιρίες εργοδότησης στον ιδιωτικό, δημόσιο, τραπεζικό τομέα και σε ημικρατικούς οργανισμούς, και τους λόγους επιλογής του Κολεγίου CDA.

Γιατί κανείς να επιλέξει το Κολέγιο CDA για να σπουδάσει;

Ένας ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει το Κολλέγιο μας για τους εξής λόγους:

• Χαρακτηρίζεται από 41 χρόνια πείρας στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και είναι εγγεγραμμένο στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

• Είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο στη Κύπρο με παραρτήματα στα κέντρα των πόλεων στη Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο και Λάρνακα.

• Τα προγράμματα σπουδών  σε επίπεδο Μεταπτυχιακών, Πτυχίων, Ανώτερων Διπλωμάτων, Διπλωμάτων και Πιστοποιητικών  είναι αξιολογημένα / πιστοποιημένα από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού  και υπάρχει η δυνατότητα λήψης της  Κρατικής Χορηγίας μέχρι € 3,417 ετησίως, αλλά και του φοιτητικού πακέτου.

• Συνεργάζεται με τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πανεπιστήμια στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus + και οι φοιτητές προετοιμάζονται και προτρέπονται να παρακαθίσουν σε πολλές εξωτερικές εξετάσεις όπως τα LCCI κ.ά.

• Τα μαθήματα είναι πρωινής ή απογευματινής φοίτησης έτσι ώστε να εξυπηρετούνται όλοι οι φοιτητές

• Παρέχεται βοήθεια στους αποφοίτους του για εξεύρεση εργασίας.

• Δίνει ιδιαίτερη έμφαση τόσο στη θεωρητική όσο και στην πρακτική κατάρτιση των φοιτητών με στόχο μια σφαιρική και ολοκληρωμένη εκπαίδευση σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα

• Παρέχει σπουδές ενός, δύο ή τριών  ετών, τεσσάρων ετών σε επίπεδο Πτυχίου, και ενός χρόνου σε επίπεδο  Μεταπτυχιακού.

• Διακρίνεται από το Κατάλληλα καταρτισμένο ακαδημαϊκό προσωπικό.

• Ξεχωρίζει για τις κτιριακές του εγκαταστάσεις με ευχάριστο περιβάλλον και Καφετερία, μεγάλη/ αναβαθμισμένη Βιβλιοθήκη και τελευταίας τεχνολογίας Εργαστήρια Computers, Κομμωτικής, Αισθητικής και Design.

 Μια φοιτήτρια επιλέγει Γραμματειακές Σπουδές στο CDA College γιατί:

• Το CDA College είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Βοηθών Διεύθυνσης (IMA) – του μοναδικού Δικτύου Επαγγελματιών Βοηθών Διεύθυνσης.

• Το CDA College διοργανώνει εργαστήρια/σεμινάρια για τις φοιτήτριες σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βοηθών Διεύθυνσης (ΙMA), με το Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου και με άλλους φορείς.

• Οργανώνονται επισκέψεις και παρουσιάσεις εταιρειών/οργανισμών για ενημέρωση των σημερινών φοιτητριών και αυριανών Γραμματέων/Βοηθών Διεύθυνσης παραδείγματος χάριν στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στα Δικαστήρια.

• Γίνεται πρακτική εξάσκηση σε εταιρεία/οργανισμό, έτσι ώστε οι απόφοιτοι να αποκτήσουν το πρακτικό υπόβαθρο, που απαιτείται για να εξασκήσουν με επιτυχία το επάγγελμα  της Γραμματέως/Βοηθού Διεύθυνσης.

Τι μαθήματα περιλαμβάνει το πρόγραμμα σπουδών των γραμματειακών σπουδών;

Το πρόγραμμα γραμματειακών σπουδών αναβαθμίζεται συνεχώς, καθώς ο ρόλος της Γραμματέως/Βοηθού Διεύθυνσης έχει αναπτυχθεί σε τεράστιο βαθμό λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις της αγοράς.  Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τα ακόλουθα μαθήματα:              

Typing, Word Processing, Greek Shorthand  or Business English Communication or Greek Business Correspondence, English, Secretarial Duties, Office Organization και Book Keeping.

Επιπλέον, οι φοιτήτριες του CDA College προετοιμάζονται και  έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν στις κάτωθι εξωτερικές εξετάσεις:

• Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Κυβερνητικές Εξετάσεις -Ελληνικής Δακτυλογραφίας.

• LCCI (London of Commerce and Industry) – Αγγλική Δακτυλογραφία.

• UNICERT – Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές.

Ποια είναι τα κριτήρια εισδοχής στο πρόγραμμα και το κόστος του προγράμματος;

Τα κριτήρια εισδοχής είναι το απολυτήριο Λυκείου ή Τεχνικής Σχολής  και η γλώσσα διδασκαλίας είναι η Ελληνική.  Οι φοιτητές προτρέπονται να υποβάλλουν  το ενδιαφέρον τους, ωστόσο αιτήσεις γίνονται αποδεκτές μέχρι την έναρξη των μαθημάτων. Το Πρόγραμμα είναι αναγνωρισμένο και υπάρχει η δυνατότητα λήψης Κρατικής Χορηγίας μέχρι 3417 ευρώ. Επίσης παρέχονται επιπρόσθετες μειώσεις και γίνονται διευκολύνσεις σε φοιτητές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πληρωμής. 

 

*Για περισσότερες πληροφορίεςτην ιστοσελίδα μας, http://www.cdacollege.ac.cy/  ή στον παγκύπριο αριθμό τηλεφώνου 77770232.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


64