Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης των υποψήφιων εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης 2021-2022


Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας ανακοινώνει τα ακόλουθα, σχετικά με το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης των υποψήφιων εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης της σχολικής χρονιάς 2021-2022

  1. Σύμφωνα με τις πρόνοιες των άρθρων 28Γ των περί Δημόσιας Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας Νόμων του 1969 έως 2021, απαραίτητη προϋπόθεση για τον διορισμό εκπαιδευτικών Μέσης Εκπαίδευσης, πάνω σε μόνιμη βάση, είναι η επιτυχής συμπλήρωση του Προγράμματος Προϋπηρεσιακής ή Παιδαγωγικής Κατάρτισης. Σε περίπτωση που οι υποψήφιοι εκπαιδευτικοί λειτουργοί δεν συμπληρώσουν με επιτυχία, μετά από πρόσκληση της Επιτροπής, το Πρόγραμμα, τότε αυτοί διαγράφονται από τον οικείο πίνακα διοριστέων/διορισίμων. Σημειώνεται ότι η επιτυχής συμπλήρωση του Προγράμματος δεν συνεπάγεται καθ’ οιονδήποτε τρόπο διορισμό στη Μέση Εκπαίδευση. Επιπλέον, τονίζεται ότι, αυτοί που δεν θα παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα στο οποίο καλούνται δεν θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν οποιοδήποτε μελλοντικό Πρόγραμμα, εκτός εάν επικαλεστούν σοβαρούς προσωπικούς λόγους υγείας, πιστοποιούμενους από αρμόδιο ιατροσυμβούλιο, ή λόγους συνέχισης μεταπτυχιακών σπουδών επιπέδου ‘Μάστερ’ ή διδακτορικού, πιστοποιούμενους από το Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα στο οποίο φοιτούν, ή λόγους εγκυμοσύνης ή τοκετού, σε περίπτωση γυναίκας υποψηφίου, υποβάλλοντας, τα ανάλογα πιστοποιητικά στο Γραφείο της Επιτροπής.
  2. Με συμφωνία που έγινε μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και του Πανεπιστημίου Κύπρου, το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Σχετικό ενημερωτικό σημείωμα στον ακόλουθο σύνδεσμο).
  3. Με βάση σχετική εισήγηση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, καθώς και τη σειρά κατάταξης στους πίνακες διοριστέων/διορισίμων, η Επιτροπή καλεί τους ακόλουθους υποψήφιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι θα πάρουν και προσωπικές επιστολές, να απαντήσουν, το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, 21 Μαίου, και ώρα 1.00μ.μ., κατά πόσον ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης της σχολικής χρονιάς 2021-2022, υποβάλλοντας μόνο ηλεκτρονικά τη σχετική δήλωση (Έντυπο ΕΕΥ.10), στην ιστοσελίδα της Επιτροπής, στη διεύθυνση: http://www.eev.qov.cy.
  4. Τονίζεται ότι στο έντυπο ΕΕΥ.10 θα εμφανίζονται η διεύθυνση αλληλογραφίας, το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (e-mail), καθώς και τα τηλέφωνα επικοινωνίας του κάθε υποψήφιου, τα οποία θα πρέπει απαραιτήτως να επικαιροποιηθούν από κάθε υποψήφιο.

Οι κατάλογοι εδώ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










2260