ΕΕΥ: Υποβολή αιτήσεων για διορισμό με σύμβαση μερικής απασχόλησης στα ΠΟΣ


Η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας επιθυμεί να πληροφορήσει κάθε ενδιαφερόμενο ότι προκηρύσσει τις ακόλουθες 770 θέσεις διορισμού με σύμβαση μερικής απασχόλησης για στελέχωση των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων:

α)   Οι 494 θέσεις αφορούν απασχόληση σε Δημοτικά Σχολεία (155 θέσεις για 20/29 περιόδους και 339 θέσεις για 15/29 περιόδους).

β)   Οι 226 θέσεις αφορούν απασχόληση σε Νηπιαγωγεία (92 θέσεις για 20/29 περιόδους και 134 θέσεις για 15/29 περιόδους).

γ) Οι 50 θέσεις αφορούν απασχόληση σε Ειδικά Σχολεία (8 θέσεις για 20/29 περιόδους για την ειδικότητα Ειδικών Μαθησιακών Νοητικών Λειτουργικών και Προσαρμοστικών Δυσκολιών και 42 θέσεις για 15/29 περιόδους για διάφορες ειδικότητες Ειδικών Εκπαιδευτικών).

Τονίζεται ότι η απασχόληση αφορά την περίοδο 23.9.2024 – 18.6.2025.

Η μισθοδοτική τοποθέτηση κάθε έκτακτου εκπαιδευτικού με μερική απασχόληση θα γίνεται στη μειωμένη κλίμακα εισδοχής της Κλίμακας Α8, Α10 και Α11.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης

Δικαίωμα διεκδίκησης των συγκεκριμένων θέσεων έχουν οι υποψήφιοι που περιλαμβάνονται στους οικείους πίνακες διοριστέων ή/και διορισίμων και οι οποίοι δεν είναι ήδη διορισμένοι κατά τη σχολική χρονιά 2024-2025.

Διαδικασία υποβολής αίτησης

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά μέσω της νέας ψηφιακής υπηρεσίας «Διορισμοί  Εκπαιδευτικών με Σύμβαση», που έχει αναπτυχθεί σε συνεργασία με το Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Δικαίωμα χρήσης της υπηρεσίας έχουν μόνο όσοι διαθέτουν ταυτοποιημένο προφίλ χρήστη CY Login. Πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία δημιουργίας προφίλ χρήστη CY        Login          βρίσκονται                          στον                      σύνδεσμο https://cge.cyprus.gov.cy/cyloginregistration/register.

Μόνιμοι κάτοικοι εξωτερικού οι οποίοι δεν μπορούν να δημιουργήσουν ταυτοποιημένο προφίλ χρήστη στο CY Login μπορούν να επικοινωνήσουν για πληροφορίες στο 22602660 ή με email στο support@eey.gov.cy.

Πληροφορίες που αφορούν την αίτηση

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επιλέξουν, με σειρά προτίμησης, αυστηρά μόνο όσες από τις θέσεις τους ενδιαφέρουν (όπως αναγράφονται πιο κάτω).

 Ειδικότητα

 Αριθμός επιλογών θέσεων

Δασκάλων

Από 1 μέχρι 80

Νηπιαγωγών

Από 1 μέχρι 80

Ειδικών Εκπαιδευτικών

Από 1 μέχρι και όλες

Σε περίπτωση μη αποδοχής της θέσης ή/και τερματισμού της σύμβασης, οι ενδιαφερόμενοι αποκλείονται από όλες τις πιθανές μεταγενέστερες διαδικασίες στελέχωσης των Προαιρετικών Ολοήμερων Σχολείων για τη σχολική χρονιά 2024- 2025 και αφορούν την ίδια ειδικότητα.

Επιπλέον, όσοι εξασφαλίσουν διορισμό αλλά δεν αναλάβουν καθήκοντα ή τερματίσουν την απασχόλησή τους, θα αποκλείονται από το δικαίωμα διεκδίκησης αντικατάστασης για διάστημα 7 ημερών.

Προθεσμία υποβολής αίτησης

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέχρι τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, στις 10:00 π.μ. Διαδικασία επιλογής

Η επιλογή θα γίνει με βάση τη σειρά προτεραιότητάς στους οικείους πίνακες διοριστέων ή/και διορισίμων. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι σε θέση να αναλάβουν τη θέση η οποία θα τους κατανεμηθεί από την ημερομηνία ισχύος του διορισμού.

Καμιά αλλαγή/βελτίωση δεν θα γίνεται και για κανένα λόγο. Οι υποψήφιοι καλούνται να επιλέγουν μόνο θέσεις για τις οποίες θα μπορούν να αναλάβουν καθήκοντα.

Υποβολή πιστοποιητικών

Όσοι τύχουν διορισμού θα πρέπει να εξασφαλίσουν από το αρμόδιο γραφείο της Αστυνομίας και να υποβάλουν, μέσω της πιο πάνω νέας ψηφιακής υπηρεσίας, εντός 3 ημερών από την ημερομηνία ανακοίνωσης διορισμού:

α) Πιστοποιητικό το οποίο εκδίδεται σύμφωνα με τον περί της Πρόληψης και της Καταπολέμησης της Σεξουαλικής Κακοποίησης, της Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Νόμο (Ν.91(Ι)/2014, άρθρο 22(6)), με το οποίο να βεβαιώνεται ότι δεν περιλαμβάνονται στο αρχείο που τηρείται δυνάμει των προνοιών του εν λόγω άρθρου. Τονίζεται ότι το εν λόγω πιστοποιητικό θα πρέπει να έχει εκδοθεί εντός των τελευταίων 2 μηνών από την ημερομηνία ισχύος του διορισμού.

β)    Πιστοποιητικό Λευκού Ποινικού Μητρώου το οποίο θα πρέπει να έχει εκδοθεί εντός των τελευταίων 2 μηνών από την ημερομηνία ισχύος του διορισμού.

Σε περίπτωση που το πρόσωπο αυτό δεν είναι Κύπριος πολίτης, και δεν διαμένει εντός της Κυπριακής Δημοκρατίας για τουλάχιστον έξι μήνες, θα πρέπει να προσκομίσει τα αντίστοιχα σχετικά πιστοποιητικά από την αρμόδια αρχή της χώρας του.

Τονίζεται ότι, δεν θα αποσταλεί επιστολή προσφοράς διορισμού σε περίπτωση παράλειψης υποβολής των προαναφερόμενων πιστοποιητικών.

Η παρούσα ανακοίνωση καταχωρήθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας, στη διεύθυνση: http://www.eey.gov.cy




Comments (0)





Add a new comment:








Newsletter










2539