Στο 23.6% η ανεργία στους νέους κάτω των 25 χρόνων στην Ε.Ε.


Με την ανεργία της νεολαίας να βρίσκεται τώρα σε ποσοστό 23.6% στην ΕΕ, κάπου 5.7 εκ. νέοι άνθρωποι κάτω των 25 είναι άνεργοι στην ΕΕ ή είναι εργαζόμενοι σε προσωρινές εργασίες, ανέφερε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Εκπαίδευση, τον Πολιτισμό, την Πολυγλωσσία και τη Νεολαία, Ανδρούλλα Βασιλείου.

Προσφωνώντας σήμερα το απόγευμα την έναρξη του ευρωπαϊκού συνεδρίου Νεολαίας που λαμβάνει χώρα στο Δουβλίνο, η κ. Βασιλείου ευχαρίστησε την Ιρλανδική Προεδρία της ΕΕ για την άριστη διοργάνωση της εκδήλωσης.

Σημείωσε πως αυτό το συνέδριο θα ολοκληρώσει την πρώτη φάση του δομημένου κύκλου διαλόγου για την κοινωνική ένταξη.

Η έκθεση της ΕΕ για τη νεολαία, ανέφερε η κ. Βασιλείου, δεικνύει τις πλατειές κοινωνικές συνέπειες της κρίσης, με περισσότερους νέους ανθρώπους να αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού ή ακόμη σε ακραίες περιπτώσεις, να έχουν οξεία προβλήματα υγείας και να είναι άστεγοι.

Η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων ανθρώπων, είπε, είναι βασική προτεραιότητα της ΕΕ και είναι στο επίκεντρο της Στρατηγικής `Ευρώπη 2020`.

Γι’ αυτό, σημείωσε, εργάζομαι στενά με τα μέλη κράτη, στο πλαίσιο των εισηγήσεων μας για "Επανεξέταση της Εκπαίδευσης" για να διασφαλίσουμε ότι τα σχολεία εξοπλίζουν τους νέους ανθρώπους με  τις δεξιότητες που χρειάζονται για βιώσιμη απασχόληση.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, υπενθύμισε, η Επιτροπή έφερε ένα πακέτο για την απασχόληση νέων ανθρώπων, όπου εισηγηθήκαμε εγγυήσεις για τη νεολαία ώστε να είναι στην απασχόληση, εκπαίδευση ή πρακτική εξάσκηση τέσσερις μήνες πριν φύγουν από το σχολείο.

Η κ. Βασιλείου κάλεσε τα κράτη μέλη να μεταφράσουν αυτή τη συμφωνία όσο το δυνατό πιο γρήγορα σε συγκεκριμένη δράση.

Ανέφερε ότι τον περασμένο μήνα, οι ηγέτες της ΕΕ εισηγήθηκαν όπως ποσό €6  δις περιληφθεί στο νέο προϋπολογισμό της ΕΕ και να διατεθεί για την καταπολέμηση της ανεργίας ανάμεσα στους νέους, προσθέτοντας ότι αυτό χρειάζεται ακόμη την έγκριση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Η κ. Βασιλείου είπε τέλος ότι πέραν από το ψήφισμα του Συμβουλίου που υιοθετήθηκε από την Κυπριακή Προεδρία, η Επιτροπή θα αναθεωρήσει το διάλογο για την κοινωνική ένταξη το 2013 και θα γίνουν συστάσεις.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










144