Σχολή Αιγαία: Εικαστικές Τέχνες με διετές δίπλωμα. Κλάδος αξιολογημένος/πιστοποιημένος


 Η Σχολή «Αιγαία», είναι το μόνο εξειδικευμένο εκπαιδευτικό ίδρυμα Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών στην Κύπρο, αναγνωρισμένο από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, με κλάδο σπουδών αξιολογημένο και πιστοποιημένο.

Οι σπουδαστές/τριες της Σχολής Αιγαία, μέσα στο ξεχωριστό εικαστικό ακαδημαϊκό περιβάλλον που τη χαρακτηρίζει μοναδικά, αναπτύσσουν κατάλληλες δεξιότητες και ικανότητες έρευνας και πειραματισμού, έμπνευσης και εξέλιξης, ανάλυσης, αξιολόγησης και εφαρμογής των ιδεών και καλλιτεχνικών ανησυχιών τους μέσα από πρακτικές, βιωματικές και δημιουργικές εκπαιδευτικές μεθόδους.

Αντιλαμβάνονται τις διάφορες και διαφορετικές εφαρμογές των καλών και εφαρμοσμένων τεχνών και τις ευκαιρίες επιλογής καριέρας και ανέλιξης. Αυτός άλλωστε είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της σχολής καλών και εφαρμοσμένων τεχνών Αιγαία, η δημιουργία ξεχωριστών καλλιτεχνικών προσωπικοτήτων, οι οποίες θα μπορούν να διακριθούν και να εφαρμόσουν τις γνώσεις και τη δημιουργική τους σκέψη, σε οποιοδήποτε χώρο ή εργασία επιλέξουν.

Ο κλάδος σπουδών “Εικαστικές Τέχνες” (Καλές & Εφαρμοσμένες Τέχνες), είναι αξιολογημένος και πιστοποιημένος. O τίτλος σπουδών που απονέμεται μετά την επιτυχή συμπλήρωση των σπουδών είναι το «Δίπλωμα στις Εικαστικές Τέχνες» (Καλές & Εφαρμοσμένες Τέχνες).

Το πρόγραμμα αρχικά στοχεύει στην κατανόηση από τους φοιτητές της διάκρισης των κλάδων των καλών από τις εφαρμοσμένες τέχνες, των κοινών, των διαφορών και των αλληλεπιδράσεών τους. Αυτός είναι και ο αντικειμενικός σκοπός του 1ου εξαμήνου σπουδών, που επιτυγχάνεται με την εισαγωγή στους κλάδους των καλών και των εφαρμοσμένων τεχνών.  Συγκεκριμένα, η εισαγωγή στις καλές τέχνες περιλαμβάνει κυρίως τους κλάδους της ζωγραφικής, της γλυπτικής, της χαρακτικής, της φωτογραφίας, της κεραμικής και της πολυδιάστατης προσέγγισης των καλών τεχνών. Αντίστοιχα, η εισαγωγή στις εφαρμοσμένες τέχνες περιλαμβάνει τον σχεδιασμό μόδας, τον σχεδιασμό υφασμάτων, τις γραφικές τέχνες & εικονογράφηση, τον σχεδιασμό κοσμημάτων, τον σχεδιασμό σκηνικών και κοστουμιών θεάτρου και το κινούμενο σχέδιο.

 

Μετά την κατανόηση από τους φοιτητές της διάκρισης των καλών από τις εφαρμοσμένες τέχνες, στόχος είναι η συνειδητή επιλογή του συγκεκριμένου κλάδου στον οποίο και θα ειδικευτούν. Στο πλαίσιο αυτό, οι φοιτητές διδάσκονται τη σημασία της καλλιτεχνικής έρευνας, παράγουν ιδέες και εξελίσσουν την προσωπική τους έκφραση, μέσα από την πολυδιάστατη προσέγγιση στις τέχνες. Με τα εργαστηριακά μαθήματα, που αποτελούν την αποδοτικότερη μέθοδο διδασκαλίας των τεχνών, επιτυγχάνεται η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των φοιτητών και της ικανότητάς τους να ερευνούν, να πειραματίζονται και να παράγουν δημιουργικά αποτελέσματα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1073