Η Σχολική Εφορεία Στροβόλου δε θα επιτρέψει ξανά άναμμα λαμπρατζιών εντός των σχολικών γηπέδων


Προτίθεται να ζητήσει έκθεση γεγονότων από την Αστυνομία και τις έρευνες αναφορικά με τις εγκληματικές πράξεις των παρανομούντων στα σχολεία της.

Το Δ.Σ. της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου ανακοινώνει ότι συνήλθε στις 20/4/2023 εκτάκτως με αντικείμενο να εξετάσει τα όσα δυσάρεστα, κακόβουλα, παράνομα και καταδικαστέα πραγματοποιήθηκαν  το περασμένο Σαββατοκύριακο, ημέρα του Πάσχα (15-16/4/2023) σε αριθμό σχολείων, όπως σπάσιμο γυαλιών, παραθύρων, γράψιμο αναρίθμητων  συνθημάτων στους τοίχους, φωτιές, καταστροφή ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και υπολογιστών σε αίθουσες εκ των οποίων η αίθουσα Μουσικής στο Γυμνάσιο Αγίου Βασιλείου που καταστράφηκε ολοσχερώς από εμπρησμό που προκάλεσαν ανεγκέφαλοι κακοποιοί παραβάτες, με μεγάλο χρηματικό κόστος για την αποκατάσταση των ζημιών.

 Το Δ.Σ. της Σχολικής Εφορείας Στροβόλου καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τις τραγικές και άκρως ανησυχητικές και εγκληματικές αυτές παράνομες ενέργειες καταστροφών, διαμηνύοντας πώς κατέβαλε προσπάθειες με τη βοήθεια της Αστυνομίας και ιδιωτικών φρουρών για να αποφευχθούν κατά την κρίσιμη περίοδο των διακοπών του Πάσχα, οποιαδήποτε προβλήματα στα σχολεία της.

Παράλληλα, ξεκαθαρίζει ότι έχει αποφασίσει όπως προβεί στις απαραίτητες ενέργειες μέσω του Υπουργείου Παιδείας και Νεολαίας για να μην επιτρέψει στο μέλλον  να επαναληφθούν στους χώρους των σχολείων οποιαδήποτε έκτροπα εντός των σχολικών μονάδων που εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Σχολικής Εφορείας, όσο και το άναμμα λαμπρατζιών εντός των σχολικών γηπέδων. Προς αυτήν την κατεύθυνση έχει ληφθεί απόφαση όπως άμεσα μελετηθούν μέτρα για εξεύρεση αποτελεσματικών τρόπων προς αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον. 

Επιπρόσθετα, η Σχολική Εφορεία προτίθεται να ζητήσει έκθεση γεγονότων από την Αστυνομία και τις έρευνες που αυτή διεξάγει σε όλα τα επίπεδα, αναφορικά με τις εγκληματικές πράξεις των παρανόμούντων στα σχολεία της.

Τέλος, το Δ.Σ. της Εφορείας διαμηνύει ότι τάσσεται υπέρ του αιτήματος τόσο της διεύθυνσης του Γυμνασίου Αγίου Βασιλείου, όσο και των οργανωμένων του γονέων για έκδοση του απαραίτητου πιστοποιητικού καταλληλότητας και ασφάλειας της αίθουσας που έχει καταστραφεί από τη φωτιά, από αρμόδια Σώματα του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας, για την ασφαλή επιστροφή των μαθητών στο σχολείο τους την ερχόμενη Δευτέρα. Πέραν της αποκατάστασης των εκτεταμένων ζημιών που σημειώθηκαν, για τη Σχολική Εφορεία πρώτιστο μέλημα είναι η ασφάλεια των μαθητών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και σε αυτό δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως έκπτωση. Εξ ου και ζητά την άμεση εμπλοκή των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας Αθλητισμού και Νεολαίας και του ΕΤΕΚ.

Η Σχολική Εφορεία Στροβόλου διαβεβαιώνει τους γονείς και τους μαθητες  ότι οι κακόβουλες ζημιές που υπέστηστησαν τα επηρεαζόμενα σχολεια άμεσα θα διορθωθουν για να λειτουργήσουν κανονικα τα σχολεία από τη Δευτέρα 24/4/2023.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










3611