Συμβασιούχοι Δασκάλων: Δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί συνάντησή μας με τον υπ. Παιδείας


Η Παγκύπρια Κλαδική Συμβασιούχων Δασκάλων, με αφορμή δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού προς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης των τελευταίων ημερών, για την άρνηση της Κλαδικής Συμβασιούχων Δασκάλων ΠΟΕΔ να παρακαθίσει σε «άτυπο» διάλογο μαζί του για του θέμα του Συστήματος Διορισμών ανακοινώνει τα ακόλουθα:

    «Η Κλαδική Συμβασιούχων Δασκάλων αποτελεί Επιτροπή που συστάθηκε, στη βάση των σχετικών προνοιών του Καταστατικού της ΠΟΕΔ, για σκοπούς προβολής των επαγγελματικών συμφερόντων της ομάδας συμβασιούχων δασκάλων μέσα στην Οργάνωση και υποβολή εισηγήσεων για τα θέματα που αφορούν την ομάδα. Επιτροπές της μορφής αυτής δεν μπορούν να ενεργούν ανεξάρτητα από τις αποφάσεις και ή τις οδηγίες του Δ.Σ. της Οργάνωσης και δεν έχουν δικαίωμα να εκπροσωπούν τα μέλη τους παρά μόνο απέναντι στα διάφορα σώματα της ΠΟΕΔ,

     Για τους λόγους αυτούς, πιστεύουμε πως η συνάντηση που μας προτάθηκε δεν ήταν δυνατό να πραγματοποιηθεί, λόγω αναρμοδιότητας της Επιτροπής μας. Το επίσημο όργανο που εκπροσωπεί την ΠΟΕΔ είναι η Εκτελεστική της Γραμματεία, την οποία η Κλαδική Επιτροπή Συμβασιούχων και εμπιστεύεται και συμφωνεί απόλυτα με τους σχετικούς χειρισμούς της. Η Κλαδική έχει ενημερωθεί από τη Γραμματεία για τις τρέχουσες εξελίξεις και για τους χειρισμούς που έγιναν, σχετικά, από την ΠΟΕΔ και εκτιμούμε πως οι θέσεις της Οργάνωσης για το θέμα του νέου συστήματος εισδοχής μας καλύπτουν πλήρως.

   Αν η Γραμματεία της Οργάνωσης κρίνει αναγκαία την παρουσία της Κλαδικής μας σε οποιαδήποτε συνάντηση, εναπόκειται στην ίδια να ζητήσει από αυτήν να παραστεί με εκπρόσωπο/ εκπροσώπους της»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










153