4 μαθητές επιστρέφουν με 4 μετάλλια από τη Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων


Ο Κυπριακός Σύνδεσμός Πληροφορικής (Cyprus Computer Society - CCS) είναι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσει πως για πρώτη φορά όλα τα μέλη κυπριακής μαθητικής αποστολής επιστρέφουν με διακρίσεις από διεθνή διαγωνισμό πληροφορικής!

4 χάλκινα μετάλλια εξασφάλισαν οι 4 μαθητές γυμνασίου που εκπροσώπησαν την Κύπρο στην 13η Βαλκανική Ολυμπιάδα Πληροφορικής (JUNIOR Balkan Olympiad in Informatics – JBOI2019) που πραγματοποιήθηκε στη Σλοβενία από 23 μέχρι 29 Αυγούστου 2019.

Συγκεκριμένα, τα μετάλλια κατέκτησαν οι μαθητές Μάρκος Καλαβά (Γυμνάσιο Ακροπόλεως, Λευκωσία),  Παναγιώτης Χατζηκώστας (Γυμνάσιο Βεργίνας, Λάρνακα), Μιχάλης Χριστοφή (Ελληνική Σχολή Πασκάλ, Λεμεσός) και Δημήτρης Χρυσοστόμου (Αμερικανική Ακαδημία, Λάρνακα). Στην ομάδα συμμετείχε και ο μαθητής Θεοφάνης Ορφανός (Ελληνική Σχολή Πασκάλ, Λεμεσός) ο οποίος διαγωνίστηκε εκτός συναγωνισμού και διακρίθηκε επίσης. Τους διακριθέντες μαθητές συνόδευσαν οι εθελοντές εκπαιδευτές Δημήτρης Λειβαδιώτης και Αδάμος Ττοφαρή.

Η ομάδα που εκπροσώπησε την Κύπρο, καταρτίστηκε με βάση τα αποτελέσματα του ετήσιου Παγκύπριου διαγωνισμού που διοργανώνει το Cyprus Computer Society και το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν στην επίλυση αλγοριθμικών προβλημάτων και προγραμματισμό. Για την προετοιμασία των διαγωνιζομένων  έγιναν εντατικά μαθήματα πληροφορικής και προγραμματισμού από το CCS.

Το CCS συγχαίρει θερμά τους διακριθέντες μαθητές και τους συνοδούς τους για την επιτυχή συμμετοχή τους καθώς επίσης και τους εκπαιδευτές που προσέφεραν αμισθί τις υπηρεσίες τους για την προετοιμασία των μαθητών κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Σημειώνεται επίσης ότι η επόμενη διοργάνωση JBOI θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο το καλοκαίρι του 2020. Με βάση τις επιδόσεις των προαναφερθέντων μαθητών ευελπιστούμε να έχουμε μια εξίσου καλή παρουσία.

Τα μαθήματα προετοιμασίας για τις επόμενες Ολυμπιάδες πληροφορικής ξεκινούν το Σεπτέμβριο, για πληροφορίες επικοινωνήστε με το CCS στο 22460680.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1063