Τελετή βράβευσης νικητών Robotex: Βραβεύτηκαν οι καλύτεροι «ρομποτιστές»


Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των νικητών του Robotex 2019 στις 23 Σεπτεμβρίου 2019 στα Κεντρικά Γραφεία της Τράπεζας Κύπρου. Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν όσοι κατέκτησαν τις πρώτες θέσεις στον 3ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Ρομποτικής Robotex που είχε ολοκληρωθεί με τεράστια επιτυχία τον Ιούνιο στο Πανεπιστήμιο Κύπρου. 

Την εκδήλωση χαιρέτισαν και βραβεία παρέδωσαν οι ακόλουθοι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων που στηρίζουν τη διοργάνωση και ενδυναμώνουν το θεσμό του Robotex: Ο Κώστας Αγρότης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Cyprus Computer Society (Διοργανωτής), ο κος Παναγιώτης Σεντώνας, Πρόεδρος Δ.Σ. του Οργανισμού Νεολαίας (Συνδιοργανωτής), η Ελπίδα Κεραυνού, Πρόεδρος Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου (Συνδιοργανωτής), Ανδρέας Νεοκλέους, Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της Cyta, (Στρατηγικός Συνεργάτης), ο Μιχάλης Περσιάνης, Διευθυντής Εταιρικών Υποθέσεων της Τράπεζας Κύπρου (Youth Supporter) και ο Γιώργος Γρηγορίου, Κοσμήτωρας, Επιστημών και Μηχανικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας (Educational Innovation Leader). Επίσης, ο Σωκράτης Μυλωνάς, Επιθεωρητής Μέσης Εκπαίδευσης εκπροσώπησε το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας το οποίο ενέκρινε το διαγωνισμό ενώ η διοργάνωση τελούσε υπό την Αιγίδα  του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη.

Οι 145 βραβευθέντες μαθητές, φοιτητές και ενήλικες είχαν συμμετέχει στο διαγωνισμό με τις ομάδες και τα ρομπότ τους και διακρίθηκαν στην τελική φάση για 13 διαφορετικές προκλήσεις. Στην κατάμεστη αίθουσα της Τράπεζας Κύπρου όλοι οι νικητές παρέλαβαν μετάλλια και πιστοποιητικά ενώ οι μαθητές λυκείου παρέλαβαν και υποτροφίες που προσφέρθηκαν από όλα τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια.  Επίσης στην εκδήλωση παρέλαβαν τιμητικό βραβείο οι μαθητές που κατέκτησαν παγκόσμια διάκριση στο Robotex International που έγινε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Εσθονία.

Οι  νικητές του Παγκύπριου διαγωνισμού Robotex έχουν και φέτος  το δικαίωμα να συμμετέχουν στον Παγκόσμιο διαγωνισμό που θα πραγματοποιηθεί στην Εσθονία στις 29/11-1/12. Ο αριθμός των ατόμων που θα αποτελούν την Κυπριακή αποστολή αναμένεται να είναι μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό που ήταν 200 άτομα.   

Η ομάδα του Robotex και του CCS συμμετέχει σε ποικίλες δράσεις που σχετίζονται με τον τομέα της ρομποτικής, της τεχνολογίας και της νεολαίας. Συγκεκριμένα, θα υπάρχει παρουσία (με περίπτερα προώθησης προγραμματισμού & ρομποτικής) στη Βραδιά του Ερευνητή που διοργανώνει το ΙδΕΚ (Παρασκευή 27/8 βράδυ, Φιλοξένια) και στο Φεστιβάλ up2Youthπου οργανώνει ο ΟΝΕΚ (Σάββατο 28/9 , απόγευμα,  Πάρκο της Ακρόπολης). 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

710