Συνεργασία Συνδέσμων σχετικά με τον κλάδο Τεχνολογίας και Πληροφορικής


Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) και ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καθηγητών Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής (μέλος της ΟΕΛΜΕΚ)  αναπτύσσουν συνεργασία με στόχο την έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον ευρύ κλάδο της τεχνολογίας και της πληροφορικής.

Στο πλαίσιο αυτό, τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου διοργανώθηκε από κοινού εκδήλωση στο ξενοδοχείο Κλεοπάτρα στη Λευκωσία. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του CCS, οι καθηγητές Συμβουλευτικής και Επαγγελματικής Αγωγής είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τις προοπτικές των επαγγελμάτων πληροφορικής στην Κύπρο, για τις αυξημένες ευκαιρίες εργοδότησης στον τομέα τόσο στην Κύπρο όσο και διεθνώς   καθώς και για τις δυνατότητες που προσφέρει στους μαθητές η εκμάθηση και βελτίωση των ψηφιακών τους δεξιοτήτων.

Επιπρόσθετα, οι Σύμβουλοι Καθηγητές  ενημερώθηκαν για όλες τις νεανικές δράσεις του CCS που έχουν στόχο τόσο την προσέλκυση των νέων στους κλάδο Τεχνολογιών Πληροφοριών και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) όσο και την παροχή των κατάλληλων εφοδίων που αφορούν στην  ανάπτυξη δεξιοτήτων που απαιτούνται τον 21ο αιώνα στην συνεχώς ψηφιοποιημένη κοινωνία και οικονομία, από νεαρή ηλικία. Δεξιότητες που είναι απαραίτητες ανεξάρτητα από τον κλάδο σπουδών που θα ακολουθήσουν.

Τέτοιες δράσεις είναι οι διαγωνισμοί Bebras Challenge, Robotex, Cyber Security Challenge και Ολυμπιάδα Πληροφορικής και η διοργάνωση εργαστηρίων προγραμματισμού και ρομποτικής με τίτλο Coding Our Future. Έτσι, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τις ικανότητες και τα ταλέντα του/της κάθε μαθητή/τριας, οι Σύμβουλοι Καθηγητές θα  είναι  σε θέση να τους ενημερώνουν και θα τους ενθαρρύνουν να συμμετέχουν διευρύνοντας έτσι τις προοπτικές τους για συμμετοχή στις επίσημες αντιπροσωπείες της Κύπρου στις αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις.

Ακόμα, τονίστηκε η αξία της τεκμηρίωσης και πιστοποίησης των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών μέσω του διεθνούς προγράμματος ECDL το οποίο το Υπουργείο Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας προσφέρει δωρεάν στους μαθητές και μαθήτριες γυμνασίου και εφαρμόζεται καθολικά σε όλα τα δημόσια και ιδίου τύπου γυμνάσια.

Οι δύο Σύνδεσμοι επίσης εξέφρασαν την ετοιμότητα τους να συνεργαστούν με συμμετοχή μελών τους σε ευρωπαϊκά και άλλα έργα κοινού ενδιαφέροντος προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης γενικότερα.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1024