Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος κατανοεί την ανάγκη επίταξης ιατρών και νοσηλευτών


Συγχαίρει τα μέλη του που εθελοντικά έθεσαν εαυτόν στη διάθεση της Πολιτείας πριν την επίταξη και καταθέτει εισηγήσεις προς το ΥΥ για τη λειτουργία των Ιατρείων Δημόσιας Υγείας για τον νέο κορωνοϊό.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος (Π.Ι.Σ.) ανακοινώνιε ότι κατανοεί την ανάγκη επίταξης ιατρών και νοσηλευτών, που αποφάσισε η Κυβέρνηση αλλά τονίζει ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν ρυθμίσεις ορθολογιστικής κατανομής ευθυνών που να βασίζονται αυστηρώς στην αναγνωρισμένη από το Ιατρικό Συμβούλιο, ειδικότητα του κάθε ιατρού.

Την ίδια ώρα ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ τα μέλη του, που εθελοντικά έθεσαν εαυτόν στη διάθεση της πολιτείας, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να το πράξουν και πολύ πριν την απόφαση για επίταξη. Είμαστε περήφανοι για την κίνηση τους, η οποία μας τιμά.

Ο ΠΙΣ βρίσκεται σε συνεχή διαβούλευση με το αρμόδιο Υπουργείο και σε ότι αφορά τη λειτουργία Ιατρείων Δημόσιας Υγείας (Κέντρων Covid-19) για τον νέο κορωνοϊό, έχει αποστείλει στο Υπουργείο Υγείας, συγκεκριμένες προτάσεις και εισηγήσεις ως προς την ενδεδειγμένη και ασφαλή αξιοποίηση του ιατρικού και παραϊατρικού ανθρώπινου δυναμικού, στη βάση της επιστημονικής γνώσης και εμπειρογνωμοσύνης τους και ως προς την εύρυθμη και ασφαλή (για επαγγελματίες υγείας και ασθενείς) λειτουργία των Κέντρων Covid-19.

Η επιστολή με τις εισηγήσεις του ΠΙΣ, προς το αρμόδιο Υπουργείο επισυνάπτονται.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕ ΕΙΣΗΓΗΣΕΙΣ ΠΙΣ

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter

705