Οι νικητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής 2021


Α επιλαχών, ένας μαθητής δημοτικού 

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Πληροφορικής (Cyprus Computer Society – CCS) ανακοινώνει τους νικητές της Παγκύπριας Ολυμπιάδας Πληροφορικής που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στους αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς.

Συγκεκριμένα,  η ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην φετινή Παγκόσμια Ολυμπιάδα Πληροφορικής (IOI) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 19-25 Ιουνίου2021αποτελείται από τους:

  • Δημήτρη Χρυσοστόμου (Αμερικάνικη Ακαδημία, Λάρνακα)
  • Θεοφάνη Ορφανού (Ελληνική Σχολή Πασκάλ, Λεμεσός)
  • Χαράλαμπο Γεωργίου (Εθνοφρουρός, Λεμεσός)
  • Χρίστο Φαλά (Αγγλική Σχολή, Λευκωσία)

Επίσης, οι πιο κάτω μαθητές θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο στην Ευρωπαϊκή Ολυμπιάδα Πληροφορικής Νέων (EJOI) που θα διεξαχθεί διαδικτυακά στις 24-28 Αυγούστου 2021.

  • Θεοφάνης Ορφανού (Ελληνική Σχολή Πασκάλ, Λεμεσός)
  • Λουκάς Λουκά (Γυμνάσιο Αγίας Παρασκευής Γεροσκήπου, Πάφος)
  • Ορέστης Σούζου (Γυμνάσιο Διανέλλου και Θεοδότου, Λευκωσία)
  • Πολύκαρπος Χριστοδούλου (Γυμνάσιο Αγίου Θεοδώρου, Πάφος)

Αξιοσημείωτο το γεγονός ότι ο Α’ Επιλαχών για την κυπριακή αποστολή της Ευρωπαϊκής Ολυμπιάδας είναι ο μαθητής δημοτικού Γιώργος Λαούρης (Δημοτικό Σχολείο Πάφου Ι΄- «Ευαγόρας Παλληκαρίδης», Πάφος ).

Όπως δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του CCS κος Ανδρέας Λούτσιος «Aπό το 1991 που διοργανώνεται ο Παγκύπριος διαγωνισμός, είναι η πρώτη φορά που ένας μαθητής δημοτικού έχει κατορθώσει να φτάσει τόσο ψηλά στην κατάταξη».  To Δ.Σ. μας εύχεται καλή επιτυχία σε όλους τους νέους που θα εκπροσωπήσουν την Κύπρο επάξια με μεγάλη συγκομιδή μεταλλίων όπως πέρσι!

Σημειώνεται ότι οι μαθητές που κατακτούν μετάλλια σε Διεθνείς Βαλκανικές και Ευρωπαϊκές Ολυμπιάδες Πληροφορικής, μπορούν να εισαχθούν σε τμήματα του Πανεπιστημίου Κύπρου χωρίς εξετάσεις, ενώ πολλά από τα μέλη της Κυπριακής αποστολής φοιτούν σε κορυφαία πανεπιστήμια του εξωτερικού.

Πληροφορίες για την Παγκύπρια Ολυμπιάδα Πληροφορικής θα βρείτε στο www.coinformatics.org ενώ  για άλλες δράσεις του CCS με θέμα την πληροφορική, τον προγραμματισμό, τη ρομποτική επισκεφτείτε τo www.ccs.org.cy




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1223