Η τελευταία απονομή βραβείων από τον Σύνδεσμο Αποφοίτων Παγκυπρίου Γυμνασίου Φανερωμένης


Στα πλαίσια του στόχου τους που αφορά στη συμβολή για τη μετάδοση της ελληνικής γλώσσας, του πολιτισμού, της κουλτούρας και των ηθών και εθίμων της Κύπρου στους μαθητές/μαθήτριες του Σχολείου, ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Παγκυπρίου Γυμνασίου Φανερωμένης βράβευσε για έβδομη και, δυστυχώς τελευταία, χρονιά μαθήτρια και μαθητή του Γυμνασίου Φανερωμένης, κατά τη διάρκεια της σεμνής και σύντομης τελετής λήξης του σχολικού έτους που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου 2021.

Το πρώτο Βραβείο εξ 100 ευρώ απενεμήθη στην Κιλάντζε Μαριά από την Γεωργία, μαθήτρια της Α’ τάξης, η οποία, αν και δεν είχε την Ελληνική ως μητρική γλώσσα, είχε την καλύτερη επίδοση στην εκμάθησή της και επέδειξε άριστο ήθος και επιμέλεια κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2020/2021.

Το δεύτερο Βραβείο, για αξιέπαινη πράξη, εκ 50 ευρώ απενεμήθη στον Νικόλαο Μπίκο από την Ελλάδα. μαθητή της Γ’ τάξης, ο οποίος κατά το σχολικό έτος 2020-2021 έδειξε απαράμιλλο ήθος και, με σειρά από αξιέπαινες πράξεις, έδωσε το καλό παράδειγμα στη σχολική κοινότητα. Ο Νικόλαος Μπίκος συνέβαλε σημαντικά στην πραγματοποίηση του σχολικού εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου, λειτούργησε ως καταλύτης στην επίλυση διαφόρων προβλημάτων, εργάστηκε με ζήλο για τον εξωραϊσμό του σχολείου, βοηθούσε συμμαθητές του που είχαν ανάγκη στήριξης και προήγαγε την θετική εικόνα του σχολείου μέσα από την συμμετοχή του σε διάφορες δράσεις.

Επ’ ευκαιρία της λήξης του σχολικού έτους 2020/2021, τα μέλη του Συνδέσμου εύχονται Καλή Συνέχεια σε όλους τους αποφοίτους όλων των σχολών. Για μια ακόμη χρόνια το Σχολείο, μέσα από αντίξοες συνθήκες και προγραμματισμένη εγκατάλειψη, διατήρησε την πορεία που χάραξε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Μακάριος Α΄ με την ίδρυσή του - ιερή παρακαταθήκη -  αποδεικνύοντας ότι η ιστορία του τόπου μας ενώνει όχι μόνο τους απανταχού Έλληνες αλλά και διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στη γόνιμη και ειρηνική πολιτιστική συνύπαρξη με άλλους πολιτισμούς,

Μαζί με τα παιδιά, τους καθηγητές τους, τους λιγοστούς γονείς, τους εκπροσώπους της εκκλησίας – το ΥΠΠΑΝ, η Εφορεία και η Πολιτεία απουσίαζαν παντελώς -  και μέλη του Συνδέσμου, είμασταν οι τελευταίοι που ζήσαμε συγκινητικές στιγμές μέσα σε μια προβληματισμένη και καταθλιπτική ατμόσφαιρα του ‘αφημένου’ Σχολείου και της καλά προετοιμασμένης ‘κατεδάφισής’ του. Και όμως είναι «γνωστό τοις πάσι» ότι αν θες να δημιουργήσεις ή να αναπτύξεις μια περιοχή, το πρώτο πράγμα που θα ιδρύσεις είναι το Σχολείο και τιμητικά να το εξελίξεις στα πλαίσια της πλήρους εκπαίδευσης και κρατικής σχολικής φοίτησης που είναι υποχρεωτική για όλα τα παιδιά.

Σίγουρα δεν είναι τα κτήρια που ‘σώζουν’ τις περιοχές αλλά οι ψυχές, η ιστορία, ο πολιτισμός, η Ταυτότητα. Μέχρι σήμερα, και ειδικά μετά την τουρκική εισβολή και κατοχή, το Σχολείο αυτό «φύλαγε Θερμοπύλες».

Στο μέλλον; Η Ιστορία θα το γράψει.

Συμβούλιο Συνδέσμου Αποφοίτων

 Παγκυπρίου Γυμνασίου Φανερωμένης




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1533