Επιστρέφει ο δημοφιλής διαγωνισμός ρομποτικής Robotex!


Μετά από δύο χρόνια απουσίας από τα ρομποτικά δρώμενα λόγω της πανδημίας, το Cyprus Computer Society ανακοινώνει τη διοργάνωση του 4ου Παγκύπριου διαγωνισμού ρομποτικής Robotex που θα γίνει τον Οκτώβριο 2021 στο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη Λευκωσία.  Συγκεκριμένα, αν το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες, το Σαββατοκύριακο 16 και 17 Οκτωβρίου θα διοργανωθούν οι δημοφιλείς προκλήσεις Line Following & SUMO και το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Οκτωβρίου η Έκθεση ρομποτικών κατασκευών Educational Robotics.  

Ο Παγκύπριος διαγωνισμός Robotex απευθύνεται σε μαθητές, φοιτητές και ενήλικες και η συμμετοχή είναι δωρεάν. Οι νικήτριες ομάδες θα μπορούν να συμμετέχουν στο επόμενο Robotex International, από το οποίο προ-πανδημίας, οι νικητές επέστρεψαν στην Κύπρο με σωρεία διακρίσεων!  Οι ενδιαφερόμενες ομάδες με τη βοήθεια προπονητή-εκπαιδευτή, καλούνται να δημιουργήσουν ρομπότ για να διαγωνιστούν στις  προκλήσεις  της διοργάνωσης .

Με συνδιοργανωτές το Πανεπιστήμιο Κύπρου και τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου, το Robotex Cyprus 2021 θα είναι μια  διαφορετική και προσαρμοσμένη στα νέα δεδομένα διοργάνωση που διατηρεί το ίδιο πάθος και στόχο για ανάπτυξη της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Κύπρο.

Η διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας κου Νίκου Αναστασιάδη, και εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και το Ψηφιακό Πρωταθλητή, που υπάγεται στο Υφυπουργείο Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής.

Ο διαγωνισμός Robotex Cyprus 2021 θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με την Cyta που είναι στρατηγικός συνεργάτης του CCS και την εταιρία XM που είναι technology partner. Στη διοργάνωση συμμετέχει επίσης  η Τράπεζα Κύπρου ως Youth Supporter,  η ΕΚΟ ως πλατινένιος χορηγός, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις, ως χρυσός χορηγός και στηρίζουν δεκάδες άλλες επιχειρήσεις καθώς και όλα τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

Όπως δήλωσε ο Γραμματέας του Δ.Σ.  του CCS και Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Robotex Cyprus κος Πανίκος Μασούρας, «Όλοι αυτοί οι οργανισμοί καθώς και εκατοντάδες εθελοντές ήταν στο πλευρό μας όταν προσπαθήσαμε ξανά να οργανώσουμε το διαγωνισμό μέσα στο 2020 αλλά τελικά αναβλήθηκε γιατί είχαν αυξηθεί τα κρούσματα και επήλθαν αυστηρότερα μέτρα. Ευχόμαστε ότι αυτή τη φοράοι επιδημιολογικές συνθήκες θα το επιτρέψουν να δημιουργήσουμε  ακόμα μια πρωτοποριακή ρομποτική εμπειρία, προς όφελος των νεαρών διαγωνιζομένων!»

Όσοι μαθητές, φοιτητές, εκπαιδευτικοί και γονείς ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ομάδα συμμετοχής μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα www.robotex.org.cy και να εγγραφούν μέχρι τις 9 Οκτωβρίου 2021.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










941