Στις 25 και 26 Ιουνίου ο 5ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Ρομποτικής Robotex


O 5ος Παγκύπριος Διαγωνισμός  Ρομποτικής Robotex θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκυρίακο 25 και 26 Ιουνίου 2022 (10:00 π.μ. – 4:00 μ.μ), στο Αθλητικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Το φεστιβάλ ρομποτικής Robotex Cyprus 22 που διοργανώνει το Cyprus Computer Society, θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου.

Στο διαγωνισμό θα συμμετέχουν 625 ρομποτίστριες και ρομποτιστές, μαθητές/τριες, φοιτητές/τριες και ενήλικες από όλη την Κύπρο για να διαγωνιστούν με τα ρομπότ τους στις 20 διαφορετικές προκλήσεις.

Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή τόσο για τους γονείς, συγγενείς και φίλους των διαγωνιζομένων όσο και για το ευρύ κοινό που θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ρομποτικές μαχες και να επισκεφτεί εκθέσεις ρομποτικών κατασκευών.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 25/6 η σειρά  LINE FOLLOWING εμπλουτίζεται από πίστες με διάφορα εμπόδια τα οποία πρέπει τα ρομπότ να αποφύγουν, στο διαγωνισμό ΜΑΖΕ τα ρομπότ θα προσπαθήσουν να βρουν την έξοδο του λαβύρινθου, όπως ο μυθικός Θησέας και στο ράλλυ FOLKRACE πολλά ρομπότ θα αγωνιστούν ταυτόχρονα σε ειδική πίστα.

Την Κυριακή 26/6, στη μονομαχία SUMO που βασίζεται στη γνωστή ιαπωνέζικη πάλη, τα ρομπότ θα προσπαθούν να εκτοπίσουν το ένα το άλλο από την πίστα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης το διαγωνισμό COLOUR PICKING και το νέο GIRLS FIRE-FIGHTING (καταπολέμηση πυρκαγιών) που απευθύνεται μόνο σε κορίτσια με στόχο την προσέλκυση περισσότερων γυναικών στους τομείς STEAM.

Και τις δύο ημέρες της διοργάνωσης Robotex, μαθητές δημοτικού θα παρουσιάσουν έργα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής με το περιβαλλοντικό θέμα της ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ.

Στο χώρο θα υπάρχουν διαδραστικά ενημερωτικά κιόσκια με «γλυκειές» εκπλήξεις και άλλες δράσεις ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει μουσικο-χορευτικές παρεμβάσεις!

Σημειώνεται ότι οι νικήτριες ομάδες δικαιούνται να συμμετέχουν στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση στην Εσθονία, όπου η Κύπρος στο παρελθόν είχε σαρώσει τα βραβεία!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1009