Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου: 2ο Διεθνές Συμπόσιο Κρίσεων, Καταστροφών και Τραυμάτων


Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου. Η θεματική της για φέτος είναι “Make mental health & wellbeing a global priority for all”.

Σε μια γραμμή με αυτή τη θεματική και με σκοπό να γιορτάσουμε τη συγκεκριμένη ημέρα, ο Σύνδεσμος Ψυχολόγων Κύπρου, η Επιτροπή Ψυχολογίας Κρίσεων, Καταστροφών και Τραυμάτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Συνδέσμων Ψυχολόγων, το Πανεπιστήμιο Κύπρου και ο ΜΚΟ Φοίνιξ συνδιοργανώνουν στις 7 Οκτωβρίου 2022 στις  09:00-13:45 στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Λευκωσία & Διαδικτυακά, το 2nd International Nicosia Symposium on Crisis, Disaster, Emergency and Trauma Psychology.

Το θέμα του Συμποσίου είναι “Global Emergencies, local preparedness”. Αναγνωρίζει ότι η ψυχολογία ως επιστήμη και ένα εφαρμοσμένο επάγγελμα μπορεί αν συνεισφέρει στην ψυχική υγεία σε ένα κοινωνικό επίπεδο και συγκεκριμένα καθώς συνδέεται με το πεδίο των κρίσεων, καταστροφών, επειγόντων και ψυχολογία τραύματος.

Συγκεκριμένα, εστιάζει στην ψυχοκοινωνική επίδραση που γεννιέται μετά από παγκόσμιες κρίσεις/ απειλές όπως η κλιματική αλλαγή, οι φυσικές καταστροφές, πόλεμος και άλλα. Το συνέδριο ελπίζει να ενδυναμώσει την ικανότητα των Ευρωπαϊκών χωρών στην προετοιμασία της ψυχοκοινωνικής ανταπόκρισης στις σημερινές παγκόσμιες κρίσεις που επηρεάζουν την ψυχική υγεία των ανθρώπων. Επιστημονικές παρουσιάσεις αναμένονται από Ευρωπαίους και ντόπιους ειδικούς.

Το συνέδριο θα είναι στα Αγγλικά και η εγγραφή είναι δωρεάν. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις εγγραφές στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου Ψυχολόγων Κύπρου.

Από τον Σύνδεσμο Ψυχολόγων Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










953