BooStress: Διεθνές συνέδριο με θέμα τη διαχείριση του άγχους στον χώρο εργασίας


Διοργανώθηκε από τον εκπαιδευτικό οργανισμό CARDET 

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου το διεθνές συνέδριο ‘Απασχόληση, άγχος και ευημερία των εργαζομένων: Ενδυνάμωση των νέων για τη διαχείριση του εργασιακού άγχους’ που ο εκπαιδευτικός οργανισμός CARDET διοργάνωσε με τη στήριξη του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού (Κυ.Συ.Δ.Α.Δ) και του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου (ΣυΝΚ). Στο πλαίσιο του συνεδρίου έγινε εκτενής παρουσίαση και συζήτηση των παραγόντων που προκαλούν αυξημένο εργασιακό στρες, κυρίως στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας, καθώς και εργαλείων και πρακτικών για τη διαχείριση και αντιμετώπισή του.

Οι εργασίες του συνεδρίου ξεκίνησαν με χαιρετισμούς από τους Αντώνη Κούρρα, Αντιπρόεδρο Α΄ του ΣυΝΚ, και την Έλλη Ματσούκα, Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Συνδέσμου Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού χαιρέτισαν το συνέδριο. Ακολούθως, στο κεντρικό κομμάτι του συνεδρίου πραγματοποιήθηκε παρουσίαση του έργου BooStress από τον Χαράλαμπο Στεργίου, Γενικό Συντονιστή Έργων του CARDET, ενώ στη συνέχεια η Δρ. Μαρία Προδρόμου, Επίκουρη Καθηγήτρια Νοσηλευτικής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέπτυξε τις Νέες Τάσεις και Εξελίξεις στον τομέα της αντιμετώπισης του στρες στο εργασιακό περιβάλλον. Τέλος, ο Δρ. Γιάγκος Λαβρανός, Επίκουρος Καθηγητής στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου παρουσίασε το ζήτημα της διαχείρισης του στρες στο εργασιακό περιβάλλον από την πλευρά του ανθρώπινου δυναμικού.

Με την ολοκλήρωση των παρουσιάσεων, η συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν μέρος σε βιωματικά εργαστήρια υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών του  Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και των οργανισμών CARDET, Future in Perspective και Asociación Caminos.

Το συνέδριο διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “BooStress: Boosting the skills of youth to deal with stress at work” το οποίο συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










1453