Σεμινάριο με θέμα: Η Τέχνη ως εργαλείο ενδυνάμωσης


Ο οργανισμός ROOM FOR ART ανακοινώνει τη διοργάνωση εκπαιδευτικού σεμιναρίου καλών πρακτικών για την αξιοποίηση της Τέχνης ως εργαλείου ενδυνάμωσης ευάλωτων ομάδων γενικότερα και των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ειδικότερα. Το σεμινάριο υλοποιείται σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και την Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) στο πλαίσιο του έργουRestART το οποίο λαμβάνει επιχορήγηση στο πλαίσιο του προγράμματος Active Citizens Fund Κύπρου που χρηματοδοτείται από την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν και τη Νορβηγία μέσω των χορηγιών ΕΟΧ και Νορβηγίας 2014-2021.

Κατά την έναρξη του Σεμιναρίου θα απευθύνει χαιρετισμό η Καθηγήτρια Μαίρη Κουτσελίνη, Επικεφαλής της Έδρας Ουνέσκο για την Ισότητα των Φύλων και της Ενδυνάμωσης των Γυναικών. Κύριες ομιλήτριες/συντονίστριες των εργαστηρίων θα είναι η πολυβραβευμένη συγγραφέας και καθηγήτρια δημιουργικής γραφής του  Central Saint Martins του Λονδίνου, Elise Valmorbida (Δημιουργική γραφή και αφήγηση – βιωματικό εργαστήριο), η ζωγράφος Catrine Gangsto, ιδρύτρια και επικεφαλής του οργανισμού Peacepainting στη Νορβηγία (η ζωγραφική ως εργαλείο ενδυνάμωσης – καλές πρακτικές) και η Ξάνθη Μιχαήλ, Κλινική Ψυχολόγος και Λειτουργός Κέντρου Άμεσης Βοήθειας και Συμβουλευτικής Υποστήριξης Θυμάτων Βίας του ΣΠΑΒΟ μαζί με την Νίκη Λύμπουρα, Ψυχολόγο και Λειτουργό του ΣΠΑΒΟ (Το βίωμα της βίας και ρόλος του ΣΠΑΒΟ, τρόποι προσέγγισης, προκλήσεις επαγγελματιών, καλές πρακτικές διαχείρισης).

Το σεμινάριο απευθύνεται σε προσωπικό, εθελοντές και συνεργάτες οργανισμών της κοινωνίας των πολιτών, σε εκπαιδευτικούς, συγγραφείς και καλλιτέχνες που στηρίζουν ευάλωτες ομάδες.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2022 (ώρα 9.00 π.μ. –  4.00 μ.μ.) στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας – CVAR (Οδός Ερμού 285, Λευκωσία).

Για παρακολούθηση του σεμιναρίου είναι απαραίτητη η εγγραφή στον πιο κάτω σύνδεσμο ή με ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@roomforart.eu το αργότερο μέχρι τις 5 Δεκεμβρίου 2022. Οι θέσεις είναι περιορισμένες.

https://forms.gle/cLY6G2n7QuMjomfD8

*Περισσότερες πληροφορίες στο www.roomforart.eu

  Γλώσσα Εργασιών του Σεμιναρίου θα είναι η Αγγλική.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










765