ΤΕΠΑΚ: Απονεμήθηκαν τα χρηματικά έπαθλα του 4ουΟΠΑΠ RUN4All 2022


Τα χρηματικά επάθλα του 4ου φιλανθρωπικού εταιρικού αγώνα σκυταλοδρομίας 4 χλμ., ΟΠΑΠ RUN4All 2022, απονεμήθηκαν στο πλαίσιο εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 26 Ιουλίου, στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ).

Τον αγώνα συνδιοργάνωσαν με επιτυχία, το ΤΕΠΑΚ και το Σωματείο Δρομέων «ΕΥ ΖΗΝ», την Κυριακή, 15 Μαΐου 2022, στον μόλο Λεμεσού, στo πλαίσιο των Λεμεσίων και με τη στήριξη τού Δήμου Λεμεσού.

Στον φετινό αγώνα συμμετείχαν πέραν των 50 ομάδων και πάνω από 240 δρομείς που έτρεξαν για καλό σκοπό, καταφέρνοντας να συγκεντρώσουν χρηματικό ποσό ύψους €4,900. Το ποσό μοιράστηκε σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που επέλεξαν οι 15 νικήτριες ομάδες του αγώνα, εκ των οποίων οι 10 ομάδες αγωνίστηκαν στην κατηγορία των «Εταιρειών» και οι 5 στην κατηγορία των «Σωματείων Δρομέων».

Σε χαιρετισμό του στην εκδήλωση, ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης ανέφερε, μεταξύ άλλων, πως ο αγώνας, ο οποίος έχει καταστεί θεσμός τα τελευταία χρόνια, είχε διττό στόχο: Αφενός την ανάπτυξη και διάδοση του τρεξίματος ως μέσου άθλησης, ευεξίας και ψυχαγωγίας και αφετέρου την προώθηση και την προαγωγή του εθελοντισμού, της κοινωνικής προσφοράς και της φιλανθρωπίας.

«Μέσα από αυτόν τον αγώνα, το Πανεπιστήμιο θέλει να μεταδώσει τις αξίες και τα οφέλη της ενασχόλησης με τον αθλητισμό και τον εθελοντισμό ανάμεσα στα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας», σημείωσε.  

Ανέφερε, επίσης, πως παρά τις κάποιες δυσκολίες  που ανέκυψαν, ο αγώνας πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και ευχαρίστησε το Αθλητικό Τμήμα του ΤΕΠΑΚ, τον Δήμο Λεμεσού και το Σωματείο ΕΥ-ΖΗΝ για τη διαχρονική συνεργασία καθώς επίσης τους εθελοντές, τους χορηγούς και όλους όσοι συμμετείχαν στον αγώνα. Ο Πρύτανης εξέφρασε, τέλος, τη σημασία για το ΤΕΠΑΚ ο αγώνας να διεξάγεται στους χώρους του Πανεπιστημίου.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Λεμεσού, κ. Νίκος Νικολαΐδης συνεχάρη τους διοργανωτές για «αυτήν την όμορφη και πρωτότυπη αθλητική διοργάνωση που έχει και φιλανθρωπικό χαρακτήρα η οποία», όπως είπε, κατέστη δυνατό να πραγματοποιηθεί και φέτος λόγω της καλής θέλησης, της συνεργασίας και του αλληλοσεβασμού που υπήρξε από όλους όσοι συμμετείχαν στη διοργάνωση του αγώνα.  

«Με μεγάλη χαρά ο Δήμος Λεμεσού στηρίζει αυτήν τη διοργάνωση η οποία αναδεικνύει την ομαδική αθλητική δραστηριότητα αλλά και την εταιρική κοινωνική ευθύνη», πρόσθεσε.

Είπε, επίσης, πως ο Δήμος Λεμεσού «με μεγάλη χαρά ενέταξε το Run4All στα Λεμέσια, τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση της Κύπρου η οποία διερύνεται κάθε χρόνο μέσα από τη σκληρή δουλειά που γίνεται»

Ανέφερε, τέλος πως ο Δήμος Λεμεσού διατηρεί μια παράδοση σε θέματα συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ, συμπεριλαμβανομένων και των αθλητικών διοργανώσεων.   

Στον δικό του χαιρετισμό, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ Χρίστος Χωματάς, είπε πως «είναι με μεγάλη χαρά που βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να απονείμουμε τα χρηματικά έπαθλα του αγώνα Run4All”, κάνοντας λόγο για μια ξεχωριστή δραστηριότητα η οποία έχει τόσο αθλητικό όσο και φιλανθρωπικό χαρακτήρα.

Είπε, επίσης ότι η εν λόγω διοργάνωση «φέρνει κοντά πολλούς φορείς της πόλης της Λεμεσού και όταν είμαστε όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να πετύχουμε πολλά. Το ποσό των σχεδόν €5000 που συγκεντρώθηκε και θα δοθεί σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και οργανισμούς αποτελεί μια τρανή απόδειξη», είπε.

Ευχαρίστησε, στη συνέχεια, τους εθελοντές, τους χορηγούς και υποστηρικές και όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχία της διοργάνωσης.    Εξέφρασε, τέλος, την ευχή και την ελπίδα να συνεχίσει αυτός ο θεσμός και να γίνει ακόμα καλύτερος μέσα από τη στενή συνεργασία και στήριξη του Δήμου και των φορέων της Λεμεσού.

Σε χαιρετισμό του, ο πρώην Πρόεδρος του Σωματείου ΕΥ-ΖΗΝ, κ. Ανδρέας Ευθυμίου, εξέφρασε την ανάγκη όπως το μέλλον καταβληθεί ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο η συμμετοχή και να καταστεί ο αγώνας ακόμα πιο μαζικός.

«Το Run4All είναι καρπός μιας πολύ παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ του Σωματείου και του ΤΕΠΑΚ», είπε, σημειώνοντας πως η φετινή διοργάνωση είχε ακόμη έναν στόχο. «Σε συνεργασία με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων και τη Διεύθυνση Υπηρεσιων Ψυχικής Υγείας, στο πλαίσιο του προγράμματος διακοπής του καπνίσματος, η φετινή διοργάνωση έστειλε το μήνυμα για μια ζωή χωρίς τσιγάρο».

Ευχαρίστησε, τέλος, τον ΟΠΑΠ για τη σημαντική στήριξή του στην πραγματοποίηση του αγώνα και τους υπόλοιπους χορηγούς, εθελοντες αλλά κυρίως τους δρομείς που αγκάλιασαν, όπως είπε, την όλη προσπάθεια.

Για την επιτυχή διοργάνωση του αγώνα, εργάστηκαν πέραν των 40 εθελοντών και εθελοντριών,  μέλη του διοικητικού προσωπικού και της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου καθώς επίσης μέλη του Σωματείου ΕΥ-Ζην.

Στο πλαίσιο του RUN4All διεξήχθη και ο παιδικός αγώνας δρόμου 400 μέτρων με τη συμμετοχή πέραν των 60 παιδιών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










602