Το ΤΕΠΑΚ καταδικάζει τη ρατσιστική επίθεση εναντίον φοιτητή του και ζητά απόδοση δικαιοσύνης


Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εκφράζει τον αποτροπιασμό και την αποδοκιμασία του για την πρόσφατη, ρατσιστική, επίθεση εναντίον  φοιτητή του, αφρικανικής καταγωγής.

Το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη Πέμπτη, σε δημόσιο χώρο εκτός του Πανεπιστημίου, και είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του φοιτητή και τη διακομιδή του στο νοσοκομείο για περίθαλψη.

Με αφορμή το απαράδεκτο και θλιβερό αυτό περιστατικό, το ΤΕΠΑΚ καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή βίας από όπου και αν προέρχεται και σε όποιον κι αν στρέφεται και ζητά από τα αρμόδια όργανα της πολιτείας όπως επιδεικνύουν μηδενική ανοχή απέναντι σε φαινόμενα ρατσισμού και ξενοφοβίας.

«Ως Πανεπιστήμιο, τασσόμαστε σταθερά ενάντια σε κάθε μορφή διάκρισης ή παρενόχλησης και υπέρ των ίσων ευκαιριών και του σεβασμού της διαφορετικότητας, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας πιο αλληλέγγυας κι ανεκτικής στη διαφορετικότητα κοινωνίας.

Καλούμε τις Αστυνομίες Αρχές όπως διερευνήσουν πλήρως το περιστατικό και αποδώσουν δικαιοσύνη.

Εκφράζουμε, τέλος, την αμέριστη συμπαράστασή μας προς τον φοιτητή μας και του ευχόμαστε γρήγορη ανάρρωση και επιστροφή στις δραστηριότητές του».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










897