ΤΕΠΑΚ και Παιδικό Μουσείο Κύπρου ενώνουν δυνάμεις προς όφελος των παιδιών


Πρωτόκολλο Συνεργασίας στους τομείς της επιστήμης και της εκπαίδευσης προς όφελος των παιδιών, υπέγραψαν το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) και ο Οργανισμός “Παιδικό Μουσείο Κύπρου”.

Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ, Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και η Πρόεδρος του Οργανισμού, κα Κλαίλια Σουρμελή Σκοτεινού, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2022, στο ΤΕΠΑΚ.

Σε σύντομο χαιρετισμό του, ο Πρύτανης εξέφρασε τη χαρά του για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας με το Παιδικό Μουσείο Κύπρου και αναφέρθηκε στις προοπτικές συνεργασίας με τον Οργανισμό στους τομείς της διαδραστικής μάθησης και της εναλλακτικής εκπαίδευσης, με τη συμβολή Τμημάτων και ακαδημαϊκών του Πανεπιστημίου.

Ο Πρύτανης αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στον στρατηγικό στόχο του Πανεπιστημίου να εδραιωθεί ως διεθνές κέντρο που προσφέρει εκπαίδευση η οποία να αντικατοπτρίζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις και να στηρίζεται σε σύγχρονες παιδαγωγικές μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, με σύγχρονη ύλη και θεματολογία.

Ο Καθηγητής Ζαφείρης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα του ΤΕΠΑΚ για προσφορά σε παιδιά σχολείων του Τροόδους δωρεάν ενισχυτικών μαθήματων, με εναλλακτικές μεθόδους διδασκαλίας και μάθησης, για ομαλότερη μετάβαση των παιδιών στο Γυμνάσιο, Λύκειο, Τεχνική ή στο Πανεπιστήμιο καθώς επίσης στην ίδρυση του Δίκτυου Ενίσχυσης και Ανάπτυξης της Μάθησης με στόχο την ενίσχυση της εκπαιδευτικής εμπειρίας των φοιτητών και την προώθηση της καινοτομίας στη διδασκαλία και στη μάθηση.

Από την πλευρά της, η κα. Σκοτεινού είπε ότι το Παιδικό Μουσείο Κύπρου «είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός, είναι ένας χώρος διαδραστικής μάθησης για τα παιδιά, ηλικίας μέχρι 18 ετών, που αποτελεί προέκταση της τυπικής εκπαίδευσης, προσφέροντας τους την ευκαιρία ανάπτυξης κριτικής σκέψης, δημιουργικότητας, καινοτομίας»

«Είναι με χαρά, συγκίνηση αλλά και περηφάνεια, όλων όσοι είχαν οραματιστεί τη δημιουργία του Παιδικού Μουσείου Κύπρου, που είμαστε εδώ για την υπογραφή του Πρωτόκολλου  Συνεργασίας με το ΤΕΠΑΚ.  Το ΤΕΠΑΚ, με τους στρατηγικούς στόχους της Διεθνοποίησης, Εξωστρέφειας και Διασύνδεσης με την Κοινωνία και τον Επιχειρηματικό Κόσμo, με τους τρόπους και μεθόδους υλοποίησή τους και τη θέση που έχει στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή κατάταξη των Πανεπιστημίων αποτελεί  τον φάρο και βατήρα για να τοποθετήσει τη μικρή σε μέγεθος Κύπρο σε ξεχωριστή θέση στη διεθνή αρένα», σημείωσε.

Η κα. Σκοτεινού έκανε ιδιαίτερη μνεία στην υφιστάμενη συνεργασία που διατηρεί ο Οργανισμός με τον Συνεργαζόμενο Καθηγητή του ΤΕΠΑΚ κ. Σώτο Βοσκαρίδη στο πλαίσιο του προγράμματος του Οργανισμού «Εναλλακτικές μέθοδοι διδασκαλίας και μάθησης μέσω της Γελοιογραφίας».

Ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ και η Πρόεδρος του Οργανισμού εξέφρασαν την ετοιμότητά τους να εργαστούν από κοινού για την υλοποίηση των όσων προβλέπονται στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Το 5ετές Πρωτόκολλο προβλέπει, μεταξύ άλλων, τη διοργάνωση κοινών πολιτιστικών, επιστημονικών και εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, την παροχή συμβουλευτικών και επιστημονικών υπηρεσιών και μελετών, την κοινή συμμετοχή σε ερευνητικά και αναπτυξιακά προγράμματα, την τοποθέτηση φοιτητών σε εκδηλώσεις και προγράμματα του Παιδικού Μουσείου, όπως επίσης και για σκοπούς πρακτικής άσκησης και ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










492