Γενική Συνέλευση Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών/τριών ΤΕΠΑΚ


Η 6η Γενική και Εκλογική Συνέλευση του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών/τριών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 29 Νοεμβρίου και ώρα 11:00 πμ. στην αίθουσα της Συγκλήτου, στο κτήριο της Πρυτανείας του ΤΕΠΑΚ (έναντι Δημαρχείου Λεμεσού).

Το Σωματείο ιδρύθηκε και λειτουργεί από το 2009 στα πλαίσια της πολιτικής του ΤΕΠΑΚ, για κοινωνικό-οικονομική στήριξη των φοιτητών/τριών του. Με βάση το καταστατικό του, διοικείται από 17μελές Συμβούλιο διετούς θητείας, το οποίο απαρτίζεται από μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας αλλά και της ευρύτερης κοινότητας με σκοπό τη μέγιστη παραγωγή και προσφορά έργου.

Στόχος του Σωματείου είναι η αποτελεσματική υποστήριξη των φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα και που χωρίς τη συγκεκριμένη αρωγή θα αδυνατούσαν να ανταποκριθούν ακόμα και στην κάλυψη των βασικών τους αναγκών.

Στα δεκατρία χρόνια της λειτουργίας του, το Σωματείο ενίσχυσε οικονομικά, είτε με τη μορφή Υποτροφιών, είτε με τη μορφή οικονομικής στήριξης σημαντικό αριθμό φοιτητών/τριών του Πανεπιστημίου. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, οι εν λόγω φοιτητές/τριες θα αδυνατούσαν να συνεχίσουν τις σπουδές τους χωρίς την αρωγή των χορηγών.

Ημερήσια διάταξη:  

 • Απολογισμός Πεπραγμένων απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου
 • Ενημέρωση για την ταμειακή κατάσταση του Σωματείου 
 • Έγκριση Οικονομικών Καταστάσεων για τα έτη 2017-2021
 • Διορισμός ελεγκτών για έλεγχο λογαριασμών του Σωματείου για τη νέα περίοδο
 • Εκλογή 6 μελών του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 19.4 του Καταστατικού
 • Διάφορα

Επ΄ ευκαιρίας της Συνέλευσης σας προσκαλούμε όπως παρευρεθείτε και εγγραφείτε ως μέλη του Σωματείου Ευημερίας Φοιτητών ώστε να μπορέσει να συνεχίσει να επιτελεί το έργο του.  Η ετήσια συνδρομή μέλους είναι 10 ευρώ. Εγγραφή μέλους μπορεί να γίνει είτε την ώρα της Συνέλευσης, είτε στο χώρο εργασίας σας μετά από επικοινωνία με το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης και Ευημερίας Φοιτητών της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας (τηλ : 25002541 και 25002710/11).

Το ποσό που συγκεντρώθηκε από επώνυμες υποτροφίες για το ακαδημαϊκό έτος 2021 ανήλθε στις €35,500 και διατέθηκε με τη μορφή 41 υποτροφιών. Από άλλους πόρους του σωματείου δόθηκαν 242 υποτροφίες συνολικού ύψους €56,100. Συνολικά για την ακαδημαϊκή χρονιά 2021-2022 το Σωματείο παρείχε χρηματική στήριξη σε 283 φοιτητές/τριες (συνολικής αξίας 91,600) και σε 5 φοιτητές/τριες με μορφή κουπονιών για υπεραγορά. Πέραν των υποτροφιών, το Σωματείο ενισχύει έκτακτα και απευθείας φοιτητές/τριες που αντιμετωπίζουν άμεσα και πιεστικά προβλήματα.

Πρόγραμμα:

 • Χαιρετισμός από τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη Λεμεσού κ. Αθανάσιο 
 • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας και Πολιτισμού της Βουλής κ. Παύλο Μυλωνά
 • Χαιρετισμός από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου ∆ρ Χρίστο Χωματά
 • Χαιρετισμός απο τον Καθηγητή Παναγιώτη Ζαφείρη, Πρύτανη Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου
 • Απολογισμός Πεπραγμένων ∆ιοικητικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Νικόλα Ιορδάνου

Για πληροφορίες: Στέλλα Θεοχάρους, Υπηρεσία Σπουδών και Φοιτητικής Ευημερίας Ηλ. ∆ιεύθυνση: [email protected] Τηλ.: 2500 254
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


165