ΤΕΠΑΚ: Απονεμήθηκαν τα βραβεία του διαγωνισμού για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής των βραβείων στους φοιτητές και φοιτήτριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) που συμμετείχαν στον διαγωνισμό αφίσας και εικαστικού έργου που διοργάνωσε ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, σε συνεργασία με τη Σχολή Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΤΕΠΑΚ, με θέμα την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών.

Τα βραβεία απονεμήθηκαν στο πλαίσιο ομαδικής έκθεσης ζωγραφικής και εικαστικών τεχνών υπό τον τίτλο «Η σημασία της τέχνης στην αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών»,η οποία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 25 Νοεμβρίου, Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στο Πολιτιστικό Κέντρο Πάνος Σολομωνίδης, στη Λεμεσό.

Τα βραβεία, τα οποία συνοδεύονταν από χρηματικά έπαθλα, κέρδισαν φοιτητές και φοιτήτριες των δύο ακαδημαϊκών Τμημάτων της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΤΕΠΑΚ.

Από το Τμήμα Καλών Τεχνών, το 1ο βραβείο κέρδισε η φοιτήτρια Ρεβέκκα Τάκη, το 2ο βραβείο ο φοιτητής Αλέξανδρος McCowan και το 3ο βραβείο η φοιτήτρια Σιμέλα Μαραπά. Από το Τμήμα Γραφικών Τεχνών, το 1ο και το 2ο βραβείο κέρδισε η φοιτήτρια Ελένη Πανταζή και το 3ο βραβείο ο φοιτητής Ανδρέας Παναγή. Η βράβευση και η απονομή των χρηματικών επάθλων στις φοιτήτριες και τους φοιτητές έγινε από θεσμικά πρόσωπα και χορηγούς.

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν η Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Μονογονεϊκών Οικογενειών και Φίλων, κα Αργεντούλα Ιωάννου, ο Πρόεδρος του Εθνικού Συντονιστικού Φορέα για την Πρόληψη και Καταπολέμησης της Βίας κατά των Γυναικών, κ. Άριστος Τσιάρτας και ο Συντονιστής του Τμήματος Καλών Τεχνών, Επίκουρος Καθηγητής Γιάννης Χρηστίδης.

Τα έργα που παρουσιάστηκαν από πλευράς των φοιτητών και φοιτητριών της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών απέσπασαν θετικότατες κριτικές και πολύ καλά σχόλια, τόσο από τους εμπλεκόμενους φορείς όσο και από μεμονωμένα άτομα που επισκέφθηκαν την έκθεση.

Τα έργα αφορούσαν πίνακες, animations, ηχητικές εγκαταστάσεις, γλυπτά και προβολές που δημιούργησαν φοιτήτριες και φοιτητές του Τμήματος Καλών Τεχνών, ενώ η πλειοψηφία των αφισών που εκτέθηκαν ήταν αποτέλεσμα εργασίας του μαθήματος «Γραφιστική και Παραγωγή», του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών, με διδάσκουσα την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια και Πρέσβειρα Ισότητας του ΤΕΠΑΚ, Ασπασία Παπαδήμα.

Η έκθεση προσέλκυσε το ενδιαφέρον πλήθος κόσμου από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό χώρο και έδωσε την ευκαιρία συζήτησης των δυνατοτήτων ανάπτυξης συνεργασιών μεταξύ των ακαδημαϊκών της Σχολής και των παρευρισκομένων.

H έκθεση παρέμεινε ανοιχτή για το κοινό στις 26  και 27 Νοεμβρίου.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter


228