Δ. Μηλιώνη: Στο ραδιόφωνο και γενικά στα μέσα του ΤΕΠΑΚ οι φοιτήτριες/ητές εκφράζονται ελεύθερα


«Η δημιουργία ευκαιριών για συνεισφορά των φοιτητών/τριών στον δημόσιο διάλογο είναι μέρος της αποστολής του Πανεπιστημίου και της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης ΤΕΠΑΚ»

Την ευκαιρία σε φοιτητές και φοιτήτριες του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) να συνομιλήσουν με υποψήφιους για την Προεδρία της Δημοκρατίας και να τους θέσουν τα ερωτήματά τους για θέματα που τους ενδιαφέρουν και τους απασχολούν, έδωσε η Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του ΤΕΠΑΚ, μέσω της επιτυχημένης διοργάνωσης σειράς ραδιοφωνικών εκπομπών. Οι εκπομπές πραγματοποιήθηκαν στο κοινοτικό ραδιόφωνο του ΤΕΠΑΚ «CUT Radio» (https://www.cut.ac.cy/cut-radio/), την περίοδο 1.11.2022 έως 5.12.2022, υπό τον τίτλο «Οι φοιτητές/τριες του ΤΕΠΑΚ ‘ανακρίνουν’ τους υποψήφιους Προέδρους».

Στο στούντιο του CUT Radio φιλοξενήθηκαν, κατά χρονολογική σειρά μετάδοσης των εκπομπών, οι υποψήφιοι κ.κ. Μάριος Ηλιάδης(1/11), Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς(2/11), Κωνσταντίνος Χριστοφίδης(9/11), Γιώργος Κολοκασίδης(10/11), Νίκος Χριστοδουλίδης(22/11), Ανδρέας Μαυρογιάννης(23/11), Αχιλλέας Δημητριάδης(25/11) και Αβέρωφ Νεοφύτου(5/12), τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησής μας να συμμετάσχουν στις εκπομπές αυτές και να απαντήσουν στα ερωτήματα των φοιτητών και φοιτητριών του Πανεπιστημίου μας.

Ορισμένα από τα ερωτήματα που κλήθηκαν να απαντήσουν οι πιο πάνω υποψήφιοι κατά τη διάρκεια των εκπομπών αφορούσαν, μεταξύ άλλων, στα προβλήματα του στεγαστικού, του μεταναστευτικού, της διαφθοράς, του Κυπριακού, του κυκλοφοριακού και της βίας στα γήπεδα καθώς επίσης τα θέματα της ακρίβειας, της κρατικής φοιτητικής χορηγίας, της πρακτικής άσκησης, της ισότητας των φύλων, της δημόσιας υγείας και του πολιτισμού.

Η Κοσμητόρισσα της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης του ΤΕΠΑΚ, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Δρ Δήμητρα Μηλιώνη, ανέφερε: «Το να δημιουργούμε ευκαιρίες ώστε οι φοιτήτριες και οι φοιτητές να ασκούν το δικαίωμά τους για ουσιαστική συνεισφορά στον δημόσιο διάλογο, ειδικά σε προεκλογικές περιόδους, είναι μέρος της αποστολής του Πανεπιστημίου και της Σχολής μας. Παραφράζοντας τον AlfieKohn, ‘δεν αρκεί να εκπαιδεύουμε τις νέες και τους νέους να ζήσουν σε μια δημοκρατία στο μέλλον – πρέπει να έχουν την ευκαιρία να ζουν σε μια δημοκρατία σήμερα’», σημείωσε η Δρ Μηλιώνη.

«Το κοινοτικό ραδιόφωνο, και γενικά τα μέσα κοινότητας, είναι ο φυσικός χώρος όπου οι φοιτήτριες και οι φοιτητές εκφράζονται ελεύθερα, στοχάζονται και πειραματίζονται. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα όταν αυτοί οι δύο κόσμοι, ο ακαδημαϊκός κόσμος και ο κόσμος της επίσημης πολιτικής, έρχονται σε γόνιμο διάλογο και η «φωνή» των νέων ακούγεται. Αυτό είναι και το πρώτο βήμα για τη συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες αλλά και την ουσιαστική εμπλοκή τους στα κοινά», επεσήμανε η Κοσμητόρισσα της Σχολής.

Ευχαριστούμε τον Λειτουργό της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης του ΤΕΠΑΚ, Γιώργο Μιχαήλ, για την παραγωγή και τον συντονισμό των εκπομπών, τον Υπεύθυνο του CUT Radio, Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό, Μάρκο Σουροπέτση, για την τεχνική υποστήριξη, την Επίκουρη Καθηγήτρια της Σχολής Λία Σπυρίδου καθώς επίσης τη φοιτήτρια και τον φοιτητή του Τμήματος Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου που εργάζονται στον ραδιοσταθμό του ΤΕΠΑΚ, Αλίκη Καρυδά και Θεόδωρο Τσιολάκη αντίστοιχα, για την όλη βοήθειά τους.

Ευχαριστίες εκφράζονται, επίσης, προς τη φοιτήτρια του Τμήματος Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Πανεπιστημίου Παναγιώτα Μάτολη και τη Γραφίστρια της Υπηρεσίας Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης, Στέφανη Στυλιανού, για τη δημιουργία των γραφικών των εκπομπών καθώς και το Κέντρο Καινοτομίας του Πανεπιστημίου «CUTing Edge-American Space» για τη λήψη φωτογραφιών.

Στους υποψήφιους και στους/στις φοιτητές/τριες που συμμετείχαν στις εκπομπές δόθηκαν αναμνηστικά δωράκια από την Υπηρεσία Επικοινωνίας, Προώθησης και Διεθνοποίησης, η οποία στήριξε τη διοργάνωση των εκπομπών.

Οι εκπομπές έχουν αναρτηθεί στον πιο ακόλουθο σύνδεσμο και μπορείτε να τις ακούσετε σε επανάληψη: https://www.mixcloud.com/giorgosmichail/

Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης ΤΕΠΑΚ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










437