Ο Φοιτητικός Θεατρικός Όμιλος του ΤΕΠΑΚ ανεβάζει τη θεατρική παράσταση «Γιατρέ βοήθεια!»


Ο Φοιτητικός Θεατρικός Όμιλος του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) ανεβάζει τη θεατρική παράσταση «ΓΙΑΤΡΕ ΒΟΗΘΕΙΑ!», βασισμένη στο θεατρικό έργο “ΤΟΚ ΤΟΚ” του Λοράν Μπαφί.

Παίζουν οι φοιτήτριες και ο φοιτητής (με σειρά εμφάνισης):  Κωνσταντίνα Ρούσου((Βικτώρια), Πόπη Αρέστη (Γραμματέας), Αλίκη Καρυδά (Καντίντ), Νικολέττα Οδυσσέως (Λάουρα), Δημήτρης Χαραλάμπους (Ντάνυ), Μαρία Χρίστου (Μαρί), Ευδοκία Χριστοδούλου (Άννα) και η Κυριακή Πύρκα (Πελάτισσα)).

Η πρεμιέρα της παράστασης θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2023 στις 20:30 στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ και θα ακολουθήσει ακόμη μια παράσταση στις 26 Ιανουαρίου στις 20:30 στον ίδιο χώρο.

Η είσοδος για φοιτητές και φοιτήτριες του ΤΕΠΑΚ είναι δωρεάν, με την προσκόμιση δελτίου φοιτητικής ταυτότητας στην είσοδο.

Γενική Είσοδος 5 ευρώ. Όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα δοθούν στο Σωματείο Ευημερίας Φοιτητών του Πανεπιστημίου.

Απαραίτητη η κράτηση θέσεων.

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις στο τηλέφωνο: 95132315

Λίγα λόγια για το έργο:

Έξι άγνωστοι μεταξύ τους άνθρωποι περιμένουν τη γιατρό τους στο ιατρείο της για συνεδρία. Τα μόνα κοινά που έχουν, είναι πως όλοι τους πάσχουν από μια διαφορετική Ιδεοψυχαναγκαστική Διαταραχή και πως όλοι τους, έχουν ραντεβού την ίδια ώρα εξαιτίας ενός λάθους στον υπολογιστή. Η γιατρός όμως, όπως τους ενημερώνουν, εξαιτίας ενός απρόοπτου γεγονότος, θα καθυστερήσει και έτσι όλοι τους την περιμένουν μέχρι να φτάσει στο ιατρείο και να κάνουν το ραντεβού τους.

Η Λάουρα, είναι οδηγός ταξί, άσος στους μαθηματικούς υπολογισμούς, η οποία πάσχει από αριθμομανία και από το σύνδρομο Διογένη. Η Καντίντ, είναι μια μικροβιολόγος η οποία πάσχει από μικροβιοφοβία. Η Μαρί είναι μια θρησκόληπτη κυρία που είναι επιρρεπής στη δύναμη της αυθυποβολής και επαναλαμβάνει εσφαλμένα όσα λένε οι άλλοι, χωρίς να το συνειδητοποιεί. Η Άννα είναι μια νεαρή κοπέλα που έχει εμμονή με τις συμμετρίες και ο Ντάνυ είναι ένας γοητευτικός δάσκαλος γυμναστικής που πάσχει ταυτόχρονα από παλιλαλία και ηχολαλία. Τέλος, η Βικτώρια είναι μια επίδοξη δικηγόρος, η οποίος πάσχει από το σύνδρομο Tourette.

Γραμμένο από τον συγγραφέα και ηθοποιό Λοράν Μπαφί το έργο κυκλοφόρησε το 2005 στο Παρίσι ενώ το 2017 το έργο μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη στην Ισπανία και το 2018 κυκλοφόρησε στην πλατφόρμα Netflix.

Πρόκειται για μια ξεκαρδιστική κωμωδία, η οποία ναι μεν επικεντρώνεται στους ανθρώπους με ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές (OCD), αλλά το καλαίσθητο χιούμορ και ο τρόπος που προσεγγίζει τις δυσκολίες που βιώνουν οι πρωταγωνιστές, δεν σε κάνουν ούτε μια στιγμή να σκεφτείς πως υποβόσκει ο χλευασμός. Μέσα από τον κάθε ρόλο, ο θεατής και η θεάτρια σίγουρα εντοπίζει στοιχεία που έχει στην καθημερινότητα του/της.

Ταυτότητα Παράστασης:

Διοργάνωση: Φοιτητικός Θεατρικός Όμιλος ΤΕΠΑΚ

Διασκευή: Αλίκη Καρυδά

Σκηνοθεσία: Αλίκη Καρυδά & Θέκλα Φλουρή

Σκηνικά: Θέκλα Φλουρή & Ομάδα Ηθοποιών

Κοστούμια: Σοφία Μαυρομιχάλη

Μουσική Επιμέλεια: Σωκράτης Σαρρής

Ηχοληψία/ Φωτισμός: Μαρία Κυριάκου

Φωτογραφίες: Σάββας Χρίστου

Επιμέλεια Αφίσας & Προγράμματος: Νάταλη Τούλουπου




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










506