ΤΕΠΑΚ: Η κατάσταση της αμπελουργίας στην Κύπρο απασχόλησε την πρώτη εκδήλωση του OENOWATCH


Η κατάσταση της αμπελουργίας στην Κύπρο και ο αντίκτυπος των νέων τεχνολογιών στη μελλοντική της ανάπτυξη, βρέθηκε στο επίκεντρο της πρώτης εκδήλωσης ενημέρωσης και διάχυσης των αποτελεσμάτων του έργου OENOWATCH για Κύπριους οινοπαραγωγούς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε με επιτυχία τη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022 στο Οινολογικό Κέντρο στο Βουνί Λεμεσού, διεξήχθη ανοιχτή συζήτηση με όλους/όλες τους/τις συμμετέχοντες/ουσες.

Το Οινολογικό Κέντρο Βουνίου θα αποτελέσει και τη φυσική βάση των δραστηριοτήτων του OenoWatch Competence Center, ενός εκ των σημαντικότερων αποτελεσμάτων του Έργου.

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου συμμετέχει στο ερευνητικό έργο «OenoWatch» στα πλαίσια του Προγράμματος Restart 2016-2020 του Ιδρύματος Έρευνας & Καινοτομίας Κύπρου (ΙδΕΚ).

Αντικείμενο του έργου OenoWatch είναι η μελέτη, ανάπτυξη, υλοποίηση και πιλοτική λειτουργεία ενός ολιστικού συστήματος φυτοδιάγνωσης και φυτοπροστασίας αμπελοκαλλιεργειών βασισμένου στη χρήση μη-επανδρωμένου ιπτάμενου οχήματος (ΣμηΕΑ) και σειράς τεχνολογιών αιχμής.

Η ομάδα υλοποίησης του έργου από πλευράς ΤΕΠΑΚ αποτελείται από ερευνητές του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής (ΠΟΜΗΓΕ), υπό τον συντονισμό του καθηγητή Φαίδωνα Κυριακίδη.

Για περισσότερες πληροφορίες: https://oenowatch.eu




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










377