ΤΕΠΑΚ: Η πρόταση για δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Υγείας, συζητήθηκε με το Δήμο Λεμεσού και το ΕΒΕΛ


Η πρόταση του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου(ΤΕΠΑΚ) για συνεκμετάλλευση με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) του χώρου του Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού, με στόχο τη δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Υγείας, ήταν ανάμεσα στα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια κοινής σύσκεψης μεταξύ ΤΕΠΑΚ, Δήμου Λεμεσού και ΕΒΕΛ

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2023, στην Πρυτανεία του Πανεπιστημίου και στο πλαίσιο της συμφωνίας των τριών φορέων για συστηματική επικοινωνία και αλληλοενημέρωση με στόχο την προώθηση κοινών στόχων και επιδιώξεων, που επίκεντρο έχουν την πολυεπίπεδη ανάπτυξη της Λεμεσού.

Ο Πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ, Δρ Χρίστος Χωματάς, και ο Πρύτανης, Παναγιώτης Ζαφείρης, καλωσόρισαν τους παρευρισκόμενους και τους ενημέρωσαν για τις υφιστάμενες αναπτύξεις του Πανεπιστημίου σε θέματα υποδομών. Ο Πρόεδρος ευχαρίστησε τους επικεφαλής των εταίρων του Πανεπιστημίου, Δήμαρχο Λεμεσού κ. Νίκο Νικολαΐδη και Πρόεδρο ΕΒΕΛ κ. Ανδρέα Τσουλόφτα, για τη διαχρονική συνεργασία.

Οι παρευρισκόμενοι ενημερώθηκαν επίσης, για τις υπό εξέλιξη αναπτύξεις των υποδομών του Πανεπιστημίου, οι οποίες περιλαμβάνουν το υπό κατασκευή Κτήριο Καλών Τεχνών, το Κτήριο της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης επί της οδού Αργυρού Δρουσιώτη, καθώς και του μεγαλεπήβολου έργου των Φοιτητικών Εστιών στο Βερεγγάρια.

Ο Πρύτανης ενημέρωσε και για την πρόσφατη διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο για ζητήματα που αφορούν στον Β’ Πόλο ανάπτυξης στην περιοχή του Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού. Η πρόταση που κατέθεσε το Πανεπιστήμιο αφορά στη συνεκμετάλλευση με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) του χώρου του Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού με στόχο τη δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Υγείας, προς όφελος των φοιτητών αλλά και του ευρύτερου κοινού της Λεμεσού, δεδομένης της εκεί παρουσίας της Κλινικής Αποκατάστασης του Πανεπιστημίου.

Από τη δική του πλευρά, ο Δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης συνεχάρη το Πανεπιστήμιο για την πρωτοβουλία αυτή και τόνισε τη σημασία της ύπαρξης του Κέντρου Υγείας για τους πολίτες, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να δρομολογηθούν από κοινού ενέργειες προς υλοποίηση του στόχου αυτού.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΛ, κ. Ανδρέας Τσουλόφτας συμφώνησε και πρόσθεσε ότι, λαμβάνοντας υπόψη την ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, θα πρέπει να αξιολογηθούν και οι ανάγκες για περισσότερες και ποιοτικές επιλογές στέγασης για τις φοιτήτριες και τους φοιτητές.

Κοινή απόφαση των τριών φορέων ήταν η δρομολόγηση άμεσων κοινών ενεργειών προς τον/την νέο/νέα Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, για πραγματοποίηση συνάντησης και εξέταση της πρότασης για συνεκμετάλλευση με τον Οργανισμό Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) του χώρου του Παλαιού Νοσοκομείου Λεμεσού με στόχο τη δημιουργία Πρότυπου Κέντρου Υγείας.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν, επιπλέον, θέματα που αφορούν το Τεχνολογικό Πάρκο, τη στέγαση των φοιτητών του Πανεπιστημίου και απαλλοτριώσεις τεμαχίων στο κέντρο της πόλης της Λεμεσού.

Εκ μέρους του Δήμου Λεμεσού εκτός από τον Δήμαρχο παρέστησαν επίσης, ο Δημοτικός Γραμματέας Χρίστος Ευσταθιάδης και ο Δημοτικός Σύμβουλος Χάρης Τρίκκης.

Εκπροσωπώντας το ΕΒΕΛ, ήταν παρόντες οι Πρόεδρος Ανδρέας Τσουλόφτας και ο Διευθυντής Χρίστος Αναστασιάδης. Από την πλευρά του Πανεπιστημίου, παρευρέθηκαν οι Πρόεδρος Συμβουλίου Δρ Χρίστος Χωματάς, Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης, Αντιπρόεδρος Συμβουλίου Ιάκωβος Παπαϊακώβου και Διευθυντής Διοίκησης και Οικονομικών Δρ Κώστας Χόππας.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










467