Επ. Ισότητας ΤΕΠΑΚ: Αλληλεγγύη και δράση όλων απέναντι σε κάθε πράξη βίας, ρατσισμού και ομοφοβίας


Τα μέλη της Επιτροπής Ισότητας του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) εκφράζουν τον αποτροπιασμό τους και καταδικάζουν τη χθεσινή θρασύδειλη επίθεση που σημειώθηκε σε εκδήλωση της Φοιτητικής Ένωσης του ΤΕΠΑΚ, σε συνεργασία με την οργάνωση Accept - LGBTI Cyprus, σε χώρους του Πανεπιστημίου. Ενώνουμε τη φωνή μας με τις αρχές του Πανεπιστημίου ζητώντας την κινητοποίηση των αρμόδιων φορέων για τη διαλεύκανση του περιστατικού και τιμωρία των δραστών.

Ως μέλη του Πανεπιστημίου και ως ενεργά μέλη της κοινωνίας, δηλώνουμε παρούσες και παρόντες στον συνεχή αγώνα για ελευθερία έκφρασης, λόγου και στηρίζουμε άτομα που καθημερινά βάλλονται από ρατσιστικές και ομοφοβικές συμπεριφορές και αντιλήψεις και βιώνουν διακρίσεις λόγω σεξουαλικού προσανατολισμού, φυλής ή φύλου. Καλούμε όλες και όλους σε δράση για την καταπολέμηση των στερεοτύπων και την προώθηση μιας κουλτούρας αποδοχής της διαφορετικότητας και πολυμορφίας.

Ο εκφοβισμός και η τρομοκρατία σταματούν εκεί που αρχίζει η αλληλεγγύη και η ομοψυχία. Είναι ευθύνη όλων μας να βγαίνουμε μπροστά και να εναντιωνόμαστε σε κάθε έκφραση, λεκτική ή σωματική, διάκρισης, ομοφοβίας και μίσους, όπου και αν τη συναντούμε. Η Επιτροπή Ισότητας καλεί όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας να πράξουν το ίδιο, με την αθρόα και δυναμική συμμετοχή τους σε επερχόμενες εκδηλώσεις.

Την επόμενη φορά, να είμαστε όλ@ εκεί!




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










284