Στη Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων ο Πρύτανης του ΤΕΠΑΚ


Ο Πρύτανης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κυπρου (ΤΕΠΑΚ), Καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης, συμμετείχε στην 102η Σύνοδο των Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων, υπό την ιδιότητά του ως Προέδρου της Συνόδου των Πρυτάνεων των Κυπριακών Πανεπιστημίων.

Ο Καθηγητής Ζαφείρης συμμετείχε στη Σύνοδο, η οποία διεξήχθη από τις 20 έως τις 23 Μαρτίου στην Κέρκυρα, μετά από πρόσκληση του Πρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Καθηγητή Ανδρέα Φλώρο, ο οποίος προήδρευσε της Σύνοδου.

Σύμφωνα με τα πορίσματα της Συνόδου, κατά τη διάρκεια των εργασιών, συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι επιπτώσεις και τα μέτρα αντιμετώπισης των συνεπειών της χρήσης αυτοματοποιημένων εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης στην εκπαιδευτική και ερευνητική διαδικασία, καθώς και ο ρόλος των Πανεπιστημίων στην ενίσχυση της περιφερειακής συνοχής.

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με τη συζήτηση σχετικά με τη χωρική διεύρυνση της εφαρμογής της Χάρτας Αειφορίας των Eλληνικών Πανεπιστημίων σε χώρες της Μεσογειακής λεκάνης, παρουσία των Προέδρων των Συνόδων των Πρυτάνεων των Κυπριακών και Αλβανικών Πανεπιστημίων. Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε η από κοινού συνεργασία στο πεδίο αυτό, η οποία θα επικυρωθεί σε επόμενη Σύνοδο με την υπογραφή σχετικού μνημονίου.

Στη Σύνοδο συμμετείχε και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας Νίκη Κεραμέως

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










463