ΤΕΠΑΚ: Εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα για μεταπτυχιακούς φοιτητές/τριες της Σχ. Διοίκησης και Οικονομίας


Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού μαθήματος «ΕΧΝ 560: Σεμινάρια στα Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά», πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στις 3-4 Απριλίου 2023, εκπαιδευτική εκδρομή στην Αθήνα κατά την οποία διενεργήθηκαν επισκέψεις σε οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ναυτιλίας και χρηματοοικονομικών.

Το εν λόγω υποχρεωτικό μάθημα, που προσφέρεται στα Μάστερ «Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά» και «Χρηματοοικονομική Διοίκηση Επιχειρήσεων», είναι σχεδιασμένο για να παρέχει στους φοιτητές/τριες τεχνογνωσία αιχμής και κατανόηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η χρηματοπιστωτική και ναυτιλιακή βιομηχανία.

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής οι μεταπτυχιακοί φοιτητές και φοιτήτριες επισκέφτηκαν διάφορες εταιρείες και οργανισμούς που δραστηριοποιούνται στους τομείς της ναυτιλίας και των χρηματοοικονομικών, τα δύο γνωστικά αντικείμενα διαχρονικά συνυφασμένα με τη Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων δόθηκε η ευκαιρία στους φοιτητές να παρακολουθήσουν ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις,  να συνομιλήσουν με επαγγελματίες των τομέων αυτών και να μοιραστούν εμπειρίες και πληροφόρηση εξαιρετικά χρήσιμες για τις σπουδές τους και τη μελλοντική τους σταδιοδρομία.

Οι φοιτητές/τριες μας αποκόμισαν τα μέγιστα από την εκπαιδευτική εκδρομή και απόλαυσαν μια μοναδική εμπειρία που ενίσχυσε την κατανόηση και την εμπειρία τους στους τομείς της ναυτιλίας και των χρηματοοικονομικών γενικότερα. Θεωρούμε, ως Σχολή, βασική την εκπαίδευση μέσω των βιωματικών εμπειριών και όποτε είναι δυνατόν θα προσφέρουμε αυτού του είδους τις εμπειρίες για τους φοιτητές μας, καθώς πιστεύουμε πως συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη τους και εμπλουτίζει την αντζέντα των εμπειριών τους.

Ο Συντονιστής των μεταπτυχιακών προγραμμάτων, Δρ Παναγιώτης Ανδρέου, ευχαριστεί θερμά το Πρυτανικό Συμβούλιο και την εταιρεία Lemissoler Navigation Co. Ltd που στήριξαν τη διοργάνωση της εκδρομής, καθώς και όλους τους συμμετέχοντες/χουσες.

Σημείωση προς Συντάκτες:

Η Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας, μετά τις νομοθετικές ρυθμίσεις του Ιουλίου 2022, αποτελείται από δύο ακαδημαϊκά Τμήματα: Το Τμήμα Χρηματοοικονομικής, Λογιστικής και Διοικητικής Επιστήμης (ΧρηΛοΔΕ) και το νεοσύστατο Τμήμα Ναυτιλιακών (ΝΑΥ). Επί του παρόντος και εφόσον τα νέα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών βρίσκονται ακόμα υπό σχεδιασμό, προσφέρεται το διατμηματικό πτυχίο ΕΧΡΗΝ (Εμπορίου, Χρηματοοικονομικών και Ναυτιλίας) και τα μεταπτυχιακά MSc Ναυτιλιακά και Χρηματοοικονομικά, MSc Ναυτιλιακά και Διοίκηση, και το MSc Χρηματοοικονομική Διοίκηση Επιχειρήσεων. Επίσης προσφέρεται το διδακτορικό ΕΧΡΗΝ. Για περισσόρερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι/νες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Σχολής στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cut.ac.cy/faculties/fme/

Το ΤΕΠΑΚ έχει προκηρύξει θέσεις για μεταπτυχιακές σπουδές επιπέδου Μάστερ (MA/MSc), με έναρξη φοίτησης τον Σεπτέμβριο του 2023. Καταληκτική προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 16 Μαϊου 2023. Όλες οι πληροφορίες σχετικά με τα προσφερόμενα προγράμματα και τη διαδικασία υποβολής αίτησης, έχουν αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του ΤΕΠΑΚ, στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.cut.ac.cy/news/article/?contentId=510590

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποταθούν στο Κέντρο Εξυπηρέτησης και Πληροφόρησης της Υπηρεσίας Σπουδών και Φοιτητικής Μέριμνας του Πανεπιστημίου στα τηλέφωνα:  +357 25 002710/11 και μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: kep@cut.ac.cy

 

 

 

 

 

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










608