ΤΕΠΑΚ/Διάλεξη: «Clare Burnett | SHAPESHIFTERS - Clouds of Conscience»


Πέμπτη, 27 Απριλίου 11:00 - 12:00 μ.

Το Τμήμα Καλών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) φιλοξενεί τη Λονδρέζα εικαστικό Clare Burnett με σημαντική παρουσία στη διεθνή εικαστική σκήνη, για διάλεξη ανοικτή σε φοιτητές/τριες και κοινό.

  • Θέμα: «Clare Burnett | SHAPESHIFTERS - Clouds of Conscience»,

Πέμπτη, 27 Απριλίου, ώρα 11:00-12:00, αίθουσα διαλέξεων, ημιώροφος, κτήριο Τσεριώτη, Τμήμα Καλών Τεχνών, ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός

  • Ομιλήτρια: Clare Burnett, εικαστικός, τέως πρόεδρος της Βασιλικής Εταρείας Γλυπτών
  • Συζητούν: Clare Burnett, εικαστικός, τέως πρόεδρος της Βασιλικής Εταρείας Γλυπτών - Βίκυ Περικλέους, Επικ. Καθηγήτρια, Τμήμα Καλών Τεχνών (ΤΕΠΑΚ)

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα.

Στη διάλεξη αυτή, η Burnett θέτει τα πλαίσια της εικαστικής της πρακτικής και του ερευνητικού πλαισίου του έργου της όπως αυτό στοιχειθετείται γύρω από Σύγχρονες Εικαστικές Πρακτικές στο πεδίο της Γλυπτικής και σε σχέση με την τρέχουσα έκθεση της Clare Burnett | SHAPESHIFTERS - Clouds of Conscience στην γκαλερί Art Seen στη Λευκωσία, σε επιμέλεια Μαρίας Στάθη. Η εκδήλωση θα λάβει μέρος στην αίθουσα διαλέξεων, ημιώροφος, κτήριο Τσεριώτη, Τμήμα Καλών Τεχνών, ΤΕΠΑΚ, Λεμεσός.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 25002627 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση vicky.pericleous@cut.ac.cy

Σύντομο Βιογραφικό

Η Clare Burnett σπούδασε Αρχιτεκτονική και Κοινωνικές και Πολιτικές Σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και Καλές Τέχνες στη Σχολή Καλών Τεχνών Byam Shaw. Στις ατομικές και ομαδικές εκθέσεις της περιλαμβάνονται: Leighton House Museum, William Benington Gallery, Πανεπιστήμιο του Leeds, Contemporary Sculpture Fulmer, Royal Academy, National Gallery, Jerwood Space, RIBA και Royal Society of Sculptors, καθώς επίσης και Sanyi Wood Sculpture Museum της Ταϊβάν, Brooke Benington και Studio Block M74 στο Μεξικό, Unit One Gallery and Workshop στο Λονδίνο, Beckenham Place Mansion και Bo-Lee Gallery.  Πέρυσι έλαβε επιχορήγηση από το Συμβούλιο Τεχνών της Αγγλίας για φιλοξενία και έκθεση στο Electro Studios Project Space του Hastings, με αναφορά στο έργο του Sam Smith του Project Art Works.  Στις εγκαταστάσεις που δημιούργησε για συγκεκριμένους χώρους περιλαμβάνονται η Οικιστική Μονάδα του Le Corbusier στη Γαλλία, τα κοιμητήρια του Brompton και του Norwood, και η πλατεία Bishopsgate στο Λονδίνο. Το πρώτο της γλυπτό σε δημόσιο χώρο τοποθετήθηκε στην Κίνα το 2019. Σήμερα ετοιμάζει ένα έργο για υπαίθριο δημόσιο χώρο στο κεντρικό Λονδίνο, που θα παρουσιαστεί το προσεχές καλοκαίρι.  Η Clare μεγάλωσε στη Γαλλία και στο Βέλγιο και εργάζεται στο Λονδίνο.  Το προηγούμενο καλοκαίρι ολοκλήρωσε την επταετή της θητεία ως εκλεγμένη πρόεδρος της Βασιλικής Εταιρείας Γλυπτών.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










247