Το Aθλητικό Γραφείο ΤΕΠΑΚ συμμετείχε στο συνέδριο για την Παγκόσμια εβδομάδα αγγειακής γήρανσης


Το Aθλητικό Γραφείο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) συμμετείχε ενεργά στο συνέδριο για την Παγκόσμια εβδομάδα αγγειακής γήρανσης που πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα  8-12/5/2023  στο ξενοδοχείο Ποσειδώνια, στη Λεμεσό.

Λειτουργοί του γραφείου ανέλαβαν την ευθύνη υλοποίησης του πρακτικού μέρους του συνεδρίου που περιλάμβανε αθλητικές δραστηριότητες, με τη συμμετοχή των συνέδρων από το εξωτερικό, ανάμεσά τους καρδιολόγοι και διδακτορικοί φοιτητές/τριες ιατρικής από διάφορες χώρες. Οι αθλητικές δραστηριότητες περιλάμβαναν αερόβιο τρέξιμο 5 κμ σε συγκεκριμένη τεχνική διαδρομή  και κολύμβηση θαλάσσης.

Την επόμενη ημέρα ακολούθησε συγκεκριμένο πρόγραμμα στους χώρους του συνεδρίου  με συνδυασμό αερόβιας άσκησης και ενδυνάμωση με το  βάρος του σώματος και εν συνεχεία κολύμβηση.

Ακολούθησε η παρουσίαση των συμπερασμάτων του συνεδρίου, κατά τη διάρκεια της οποίας το Αθλητικό γραφείο και κατ’ επέκταση το Πανεπιστήμιο μας δέχθηκε τα ευμενή σχόλια από όλους τους συνέδρους και συνδιοργανωτές για την επαγγελματική προσέγγιση ενός τόσο ευαίσθητου θέματος, όπως είναι η ευαισθητοποίηση του πληθυσμού της Ευρώπης για τα οφέλη της άσκησης στην πρόληψη της αγγειακής γήρανσης.

Γραφείο Αθλητισμού ΤΕΠΑΚ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










246