ΤΕΠΑK. Εκπαιδευτικό Σχολείο στην αγγειακή γήρανση


Γεφύρωση φυσιολογίας και κλινικής πρακτικής μέσω γνώσης και νέας τεχνολογίας

Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου(ΤΕΠΑΚ,  σε συνεργασία με τo πρόγραμμα COST VascAgeNet, διοργάνωσε το τρίτο εκπαιδευτικό σχολείο VascAgeNet από τις 8-10 Μαΐου στο ξενοδοχείο Ποσειδώνια στη Λεμεσό.

Το εκπαιδευτικό σχολείο παρακολούθησαν σαράντα νέοι ερευνητές και κλινικοί γιατροί στον τομέα της αγγειακής γήρανσης από δεκαπέντε χώρες της Ευρώπης.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμακάλυψε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων και  περιλάμβανε τόσο επιστημονικές θεωρητικές διαλέξεις για την αρτηριακή φυσιολογία όσο και εργαστηριακές διαλέξεις για την ανάλυση καρδιαγγειακών σημάτων για την εκτίμηση της αγγειακής ηλικίας καθώς και μαθηματική μοντελοποίηση της καρδιαγγειακής γήρανσης.

Έγκριτοι ακαδημαϊκοί, επιστήμονες και ερευνητές από το ΤΕΠΑΚ καθώς και άλλα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Κύπρου και άλλων Ευρωπαϊκών χωρών είχαν προσκληθεί για τις διαλέξεις.

Ως εκπαιδευτές από την Κύπρο συμμετείχαν οι  Δρ Άντρη Παναγιώτου, Δρ Στέλιος Ιατρός και ο Δρ Ευθύβουλος Κυριάκου από το ΤΕΠΑΚ, η Δρ Μυρτάνη Πιερή από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, ο Δρ Παναγιώτης Κούης από το Πανεπιστήμιο Κύπρου.

Στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού σχολείου και της παγκόσμιας εβδομάδας ευαισθητοποίησης για την αγγειακή γήρανση πραγματοποιήθηκαν διάφορες κοινωνικές δράσεις καθώς και αθλητικές δραστηριότητες με την υποστήριξη του Αθλητικού Γραφείου του ΤΕΠΑΚ.

Την οργάνωση και εποπτεία του Εκπαιδευτικού Σχολείου είχε η Δρ Άντρη Παναγιώτου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο Διεθνές Ινστιτούτο για τη Δημόσια και την Περιβαλλοντική Υγεία του Τεχνολογικού Πανεπιστήμιου Κύπρου.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter










411