Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου 25 -29 Σεπτεμβρίου 2004 περιλαμβάνει:
25 Σεπτεμβρίου 2024 | 12:30 | Τμήμα Καλών Τεχνών Κτήριο Τσεριώτη (Ισόγειο)
Artist Talk: Η Χαρά Κολαΐτη, η Άννα Γούλα και οι άλλοι
Η Χαρά Κολαΐτη (εικαστικός - περφόρμερ) επανασυστήνει την πιο γνωστή από τις περσόνες της, την Άννα Γούλα. Μιλάει για την σύλληψη της ιδέας και την κατασκευή του χαρακτήρα καθώς και για τις συνέπειες της "επιτυχίας". Πώς είναι να γίνεσαι γνωστή για κάτι που δεν είσαι; Πώς είναι να προσκαλούν την "περσόνα" σου αντί για εσένα; Πώς αλλάζει η αντιμετώπιση από τρίτους που κρίνουν το άτομο από τον "ρόλο"; "Troll" και "viral" κατά λάθος, στις απαρχές της ευρείας χρήσης των όρων, σε μια συζήτηση για δυναμικές του χιούμορ και της πολιτικής στην κοινωνία και στην τέχνη.
Η Χαρά Κολαΐτη είναι πολυμεσική καλλιτέχνιδα, τραγουδοποιός και σοπράνο, καθώς και το πρόσωπο πίσω από το πρότζεκτ “Άννα Γούλα”. Αποφοίτησε ως ζωγράφος από την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας το 2007, και πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (ΜΑ) στο Performance Making, στο Goldsmiths University of London (2012-2013). Φοίτησε για ένα έτος στο Central Saint Martins College of Art and Design όπου εξειδικεύτηκε στο σχεδιασμό κοστουμιών και την ραπτική (2016). Τόσο η θεματική των έργων της όσο και τα μέσα που χρησιμοποιεί, ποικίλλουν. Στους καμβάδες της αποτυπώνεται μια αλέγκρα φύση, με εξωτικά πουλιά και δέντρα. Πλάθοντας την χειραφετημένη περσόνα “Άννα Γούλα”, σχεδιάζει κοστούμια, σκηνοθετεί, γράφει στίχους και μουσική και φωτογραφίζει, ασκώντας κριτική στο σύγχρονο ελληνικό λάιφ-στάιλ και στην ποπ κουλτούρα, οραματιζόμενη μια πραγματικότητα πέρα από άκαμπτες ταυτότητες και στερεότυπα που διαμόρφωσαν και συνεχίζουν να διαμορφώνουν την χώρα.
Επίσης, εργάζεται στο θέατρο και τον κινηματογράφο σε ελληνικές και διεθνείς παραγωγές, ως ηθοποιός, σκηνογράφος, και στην οργάνωση παραγωγής.
26 Σεπτεμβρίου 2024 | 10:00-12:00 | Κτήριο Δράκος, Αίθουσα 001, ΤΕΠΑΚ
Ανοιχτή Συζήτηση
Open discussion on IP management and Tech Transfer opportunities
To Συντονιστικό Κέντρο EUt+ σε συνεργασία με την Υπηρεσία Έρευνας, σας προσκαλούν σε ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνουν, με σκοπό την κατανόηση και την καταγραφή των αναγκών σε θέματα μεταφοράς τεχνογνωσίας και διαχείρισης της διανοητικής ιδιοκτησίας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του Πακέτου Εργασίας Έξι (6) «Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» του Ευρωπαϊκού Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, του οποίου ηγείται το Πανεπιστήμιο μας, σε συνεργασία με τον Τομέα Διασύνδεσης και Αξιοποίησης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων της Υπηρεσίας Έρευνας.
26 Σεπτεμβρίου 2024 | 09:00-12:00 | Βιβλιοθήκη Βασίλης Μιχαηλίδης
Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών
To Κέντρο Γλωσσών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου γιορτάζει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών. Γιορτάζουμε τις γλώσσες με ανοιχτή μέρα στον προαύλιο χώρο της Βιβλιοθήκης Βασίλη Μιχαηλίδη!
Θα υπάρχουν σταθμοί ενημέρωσης για τα γλωσσικά μαθήματα που προσφέρει το Κέντρο Γλωσσών και για ευκαιρίες κινητικότητας από το Γραφείο Εράσμους και EUt+.
Μη χάσετε την ευκαιρία να γιορτάσετε μαζί μας την Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών 2024.
28 Σεπτεμβρίου 2024 | 17:00-20:00 | Αμφιθέατρο 2 , Κτήριο Τάσσος Παπαδόπουλος
Τύπο-γραφικές Μέρες 9
Το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου υποδέχεται με ενθουσιασμό την ένατη διοργάνωση των "Τυπογραφικών Ημερών", ένα διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη της τυπογραφίας και του σχεδιασμού, με προσκεκλημένα άτομα από την Κύπρο και το εξωτερικό. Δημιουργικοί επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες, αλλά και το φοιτητικό κοινό θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν, ν’ ανταλλάξουν γνώσεις, ιδέες και να εμπνευστούν.
Το πρόγραμμα ξεκινάει το Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 5.00 μ.μ. έως τις 8.00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο 2 του κτηρίου Τάσσος Παπαδόπουλος, στη Λεμεσό, με σειρά ομιλιών από εμπνευσμένες/ους δημιουργούς.
Ο Βασίλης Μαρματάκης θα ανοίξει τη συζήτηση με θέμα “FILMWORKS” παρουσιάζοντας αφίσες κινηματογράφου που έχει επιμεληθεί, και δίνοντας έμφαση σε αφίσες που σχεδιάστηκαν για ταινίες του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου.
Ο Κλεάνθης Λοΐζου, γραφίστας και web designer, θα συνεχίσει τη συζήτηση με την παρουσίασή του "From Experience to Execution: Mastering Storytelling in Creative Projects". Μέσα από προσωπικές εμπειρίες, θα αναλύσει πώς οι διαχρονικές αρχές σχεδιασμού μπορούν να συνδυαστούν με σύγχρονες προσεγγίσεις για τη δημιουργία ιστοριών που καθηλώνουν.
Στη συνέχεια η Κλειώ Χατζηγεωργίου θα μας ξεναγήσει στο ταξίδι της στον εκδοτικό σχεδιασμό μέσα από την παρουσίαση "From Grid to Print: Πέντε Χρόνια Εξερεύνησης του Εκδοτικού Σχεδιασμού". Μέσω μιας προσεκτικά επιμελημένης επιλογής έργων – πειραματικά έργα και δημοσιεύσεις – εξετάζει τη συνύπαρξη τυπογραφίας, διάταξης και αφήγησης σε διάφορα μέσα, προσφέροντας γνώσεις για την τέχνη και την τεχνική της σύγχρονης σχεδίασης.
Η Αναστασία Μελανδινού θα ολοκληρώσει τις ομιλίες της ημέρας με την παρουσίασή "Spicy BTS", όπου θα μας παρουσιάσει πώς να σχεδιάζουμε οπτικές ταυτότητες βασισμένες στην κίνηση και γιατί η κατανόηση των εργαλείων είναι καθοριστική για το σύγχρονο δημιουργικό περιβάλλον.
Οι "Τυπογραφικές Μέρες 9" προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργική ανταλλαγή και έμπνευση στον χώρο του σύγχρονου σχεδιασμού. Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε!
29 Σεπτεμβρίου 2024 | 10:00-13:00 | Εργαστήριο Γραφιστικής, Πλατεία Ηρώων
Τύπο-γραφικές Μέρες 9
Το Τμήμα Πολυμέσων και Γραφικών Τεχνών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου υποδέχεται με ενθουσιασμό την ένατη διοργάνωση των "Τυπογραφικών Ημερών", ένα διήμερο αφιερωμένο στην τέχνη της τυπογραφίας και του σχεδιασμού, με προσκεκλημένα άτομα από την Κύπρο και το εξωτερικό. Δημιουργικοί επαγγελματίες, άνδρες και γυναίκες, αλλά και το φοιτητικό κοινό θα έχουν την ευκαιρία να δουν και να μάθουν, ν’ ανταλλάξουν γνώσεις, ιδέες και να εμπνευστούν.
Εργαστήριο: Τυπογραφία 2.0 | Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου
Την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το εργαστήριο της Αναστασίας Μελανδινού "Τυπογραφία 2.0: Απ’ το στατικό στην κίνηση". Το εργαστήριο απευθύνεται σε σχεδιαστές/στριες που επιθυμούν να εξερευνήσουν τον κόσμο της κινούμενης τυπογραφίας και να εξοικειωθούν με το Adobe After Effects και τα motion graphics. Οι συμμετέχοντες/ουσες θα έχουν την ευκαιρία να πειραματιστούν δημιουργικά, μαθαίνοντας τις βασικές αρχές της κίνησης της τυπογραφίας και εφαρμόζοντάς τις σε πρακτικές ασκήσεις. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία, αλλά είναι απαραίτητος ένας προσωπικός υπολογιστής με εγκατεστημένα τα προγράμματα Adobe After Effects και Processing.
Οι "Τυπογραφικές Μέρες 9" προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία για δημιουργική ανταλλαγή και έμπνευση στον χώρο του σύγχρονου σχεδιασμού. Μην χάσετε την ευκαιρία να συμμετάσχετε!