To ΤΕΠΑΚ συμμετείχε σε εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Σλοβενία


Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, εκπροσωπούμενο από τον Δρα. Άγγελο Κασσιανό (Διευθυντή του Behavioral Science in Health [BSiH] Lab), την κα Μαριάννα Κουτσαντώνη (Ερευνητική Συνεργάτιδα στο Behavioral Science in Health [BSiH] Lab), και τη Δρα. Κοραλία Μιχαήλ, όλοι από το Τμήμα Νοσηλευτικής, συμμετείχε σε κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα στη Σλοβενία για το έργο «GreenTouch: EcoMind Development for Higher Education Future».

Το έργο, το οποίο συντονίζεται από το Rīga Stradiņš University της Λετονίας, θα διαρκέσει τρία χρόνια (2024-2027) και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με προϋπολογισμό 250,000 ευρώ.

Από τις 2 έως τις 4 Οκτωβρίου 2024, η Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του University of Maribor στη Σλοβενία φιλοξένησε μια κοινή εκπαιδευτική δραστηριότητα, μια σημαντική εκδήλωση για το έργο, που διοργανώθηκε από τη Δρ Ines Kožuh. Στην εκδήλωση συμμετείχαν όλοι οι συνεργαζόμενοι εταίροι - το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Κύπρος), το Rīga Stradiņš University (Λετονία), το Forest Therapy Hub (Πορτογαλία), και το University of Maribor (Σλοβενία) - με σκοπό να:

  • αναπτύξουν ικανότητες για την ενίσχυση της οικολογικής σκέψης στη διδασκαλία και στην έρευνα,
  • εκπαιδευτούν σε πράσινες δεξιότητες μέσω της συμμετοχής σε μαραθώνιους προγραμματισμού στην άγρια φύση, και
  • συμβάλουν στην ανάπτυξη του ψηφιακού εργαλείου GreenTouch και ενισχύσουν τις ικανότητες του ακαδημαϊκού προσωπικού για την υποστήριξη της ψυχικής ευημερίας των φοιτητών με λύσεις που βασίζονται στην οικολογική σκέψη.

Στα κυριότερα σημεία της εκδήλωσης περιλαμβανόταν ένας πρακτικός μαραθώνιος προγραμματισμού στην άγρια φύση, με δραστηριότητες στη φύση που είχαν σχεδιαστεί για να εμπνεύσουν τόσο την τεχνική όσο και την ανάπτυξη περιεχομένου του ψηφιακού εργαλείου GreenTouch. Οι συμμετέχοντες επισκέφθηκαν τοποθεσίες όπως το Terme Olimia, το μοναστήρι Olimje, το Jelenov Greben, και το τουριστικό αγρόκτημα Pomona, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες με φυσικούς ήχους, μυρωδιές, και περιβάλλοντα, προκειμένου να εμβαθύνουν στην κατανόηση της θεραπείας στη φύση και της βιώσιμης εκπαίδευσης.

Το έργο αποτελεί μια προοδευτική συνεργασία με στόχο την ανάπτυξη ψηφιακών και πράσινων ικανοτήτων στα συστήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.





Newsletter











391