Το ΤΕΠΑΚ στη Βραδιά του Ερευνητή


Στις 26 - 27 Σεπτεμβρίου 2019 στη Λευκωσία, διοργανώθηκε η Βραδιά του Ερευνητή. Πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα και καινοτόμες επιχειρήσεις άφησαν για λίγο τους χώρους εργασίας τους και παρουσίασαν τις δράσεις και τα επιτεύγματα τους στο ευρύ κοινό, στο πλαίσιο της εκδήλωσης-θεσμός του Ιδρύματος Έρευνας και Καινοτομίας.

Η Πράξη ΑΙΓΙΣ (Interreg V-A  Ελλάδα - Κύπρος "2014-2020"), ήταν εκεί με την ερευνητική ομάδα Οικοτοξικολογίας του ΤΕΠΑΚ, ενημερώνοντας τους μαθητές της δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης, αλλά και το ευρύτερο κοινό για τις δράσεις και τα αναμενόμενα αποτελέσματα της Πράξης. Το ενδιαφέρον του κόσμου ήταν αμείωτο και ειδικά οι χειροτεχνίες και οι δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους είχαν μεγάλη επιτυχία.

Πέραν των 2500 κόσμος επισκέφτηκε την εκδήλωση και έμαθαν αλήθειες και γεγονότα για τη συμπεριφορά των κουνουπιών και τη μετάδοση μολυσματικών ασθενειών και τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους. Ανυπομονούμε για την επόμενη διοργάνωση της Βραδιάς του Ερευνητή στην οποία θα έχουμε ολοκληρώσει και το ευφυές σύστημα για την υποστήριξη λήψης αποφάσεων σε περιπτώσεις καταστροφών, ώστε το κοινό να μπορέσει να το εφαρμόσει έμπρακτα.

Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter


365